luni, 20 iunie 2016

Tarta cu agrise



Va plac agrisele ? Noua da. E adevarat ca copiii le mananca mai mult verzi, si crude nu in tarta, dar noua , adica astor mari ne-a placut mult tarta asta. Agrisele dupa ce stau in cuptor au un gust interesant, dar noua ne place.
Reteta de pe epicurious.com, dar doar umplutura.

pentru aluat

- 300 g faina

- 1- 2 linguri zahar

- 1 lingurita sare

- 230 g unt rece

- cateva linguri bune de apa rece de la gheata

pentru umplut

- 800-900 g agrise

- cam 100 g zahar, gustati umplutura si daca va place mai dulce, adaugati zahar

- 2 linguri bune de unt

- 2-3 linguri rase de amidon


Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru o ora. Se prepara intre timp umplutura. Se pun agrisele cu zaharul pe foc, se adauga untul, si cand au lasat zeama se gusta putin de zahar, daca ma trebuie dupa gustul vostru mai adaugati, apoi se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Aluatul se imparte in doua, una din foi se intinde in forma unsa si tapetata, se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura. Peste umplutura se pune a doua foaie, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor.


asta ar fi tarta






si sectiune




2 comentarii:

  1. Inca nu am avut ocazie sa mananc agrise. Trebuie sa le caut ,sa vad unde le vand aici la mine...nu sunt peste tot in zona mea. Tarta cred ca-i buna...imi place ce aluat ai facut. te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Agrisele au un gust acrisor.Daca sunt gatite gustul este mai aparte, mie-mi place tare.Acum am la facut sirop de agrise, are o aroma excelenta.Te pup cu mult drag si-ti doresc sa ai o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere