luni, 23 mai 2016

Negresa cu caise





Am vazut prajiutra asta pe destul de multe bloguri, dar pentru prima data, daca nu ma insel pe blogul Danei Tudor. Ii multumesc pentru idee, reteta, alea, alea, e de efect, e aspectuoasa, si e tare, tare buna. La noi ramane in agenda, si o voi mai face, cu siguranta. De data asta caisele mele au fost cam mari, si nu mi-a iesit foarte frumoasa, dar ma revansez data viitoare.



- 150 g faina

- 150 g zahar

- 120 g unt moale

- 3 oua

- 6 linguri cacao

- 200 g ciocolata, eu am pus cu lapte

- 200 g iaurt natural

- 1 pliculet praf de copt

- putina sare

- 12 jumatati de caise

- 2-3 linguri zahar brun

- unt  pentru uns tava

tava mea are 21x27 cm si am dublat cantitatile


Untul moale se bate bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale. Se pune si iaurtul, ciocolata topita pe baie de abur, apoi amestecul de faina, cacao, praf de copt si sare. In tava unsa cu unt se presara zaharul brun. Jumatatile de caise se pun cu fata in jos, in tava apoi se toarna aluatul. Se baga la cuptor si se lasa pana devine ferma, fara sa fie prea uscata. Dana a pus prima data doar galbenusurie, apoi albusurile batute spuma. Eu am sarit pasul asta.


aici caisele in tava, untul l-am pus cam bucatele






pus si aluatul



si prajitura gata







si pentru cine vrea sa guste





2 comentarii:

  1. Foarte fain arata 😊! Precis si gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e una din prajiturile si faine si bune. Sa ai o dupa amiaza placuta!

      Ștergere