marți, 28 aprilie 2015

Ceapa rosie cu otet balsamic




Eataly de pe forumul " arta culinara " este una din persoanele ale carei retete mi se potrivesc foarte bine. Pe langa Any, Maya si mai sunt cateva fete. Asa se face ca tot la fel de apreciat si des facut aperitiv la noi, e si ceapa asta caramelizata, pe tartine cu branza de capra. Stiam de ceapa asta, dar in combinatie cu branza de capra imi place cel mai mult. Mie nu mi-ar fi dat prin dibla sa incerc combinatia daca n-o vedeam. Multumesc pentru reteta, e tare faina.

Reteta am luat-o de aici.


- 1 ceapa mare rosie

- 2 linguri ulei de masline

- 1 lingurita zahar

- 1/2 pahar de otet balsamic

- putina sare

Se curata ceapa si se taie solzisori. Se caleste in ulei,se pune sarea, apoi zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga otetul balsamic. Se lasa pana se evapora. Rece se pune pe tartine unse cu branza de capra.
Noua ne plac foarte, foarte mult, iar de prieteni au fost de fiecare data foarte apreciate.

imiplac si cum arata





inca una



de aproape


marți, 14 aprilie 2015

Masline aperitiv





De prima data de cand le-am vazut am stiut ca o sa-mi placa.Chiar daca e de bobralit la ele, merita,is tare bune.Ii multumesc lui Eataly de pe arta culinara pentru reteta.

- masline verzi,eu am avut la cutie, din alea umplute cu ansoa

- 200 g faina

- 120 g parmezan ras

- 120 g unt rece

- 4 linguri apa rece

eu am pus si putina sare, aaaaa iar cantitatile le-am dublat din start

Se amesteca faina cu parmezanul si se adauga untul rece taiat cubulete. Se pune si apa si se amesteca. Se inveleste aluatul obtinut in folie si se baga la frigider pentru 30 min. Se scoate apoi aluatuldin frigider, se rup bucatelesi se inveleste fiecare maslina in aluat. Sepun pe hartia de copt si se baga la cuptor pana se auresc un pic.Delicioase.


asa arata dragele de ele



de aproape


si sectiune


sâmbătă, 11 aprilie 2015

Paste fericit !







" E ziua în care se naşte speranţa, iubirea şi gândul bun. E ziua în care iertăm şi dăruim. E ziua Învierii domnului. Paşte fericit! " Sa petreceti minunat si relaxant, alaturi de cei dragi voua !