Nu n-am facut-o de Craciun si nici de Revelion. E din toamna, cu ultimele prune, dar acum a ajuns la rand. Ca mi-s foarte ordonata.
Reteta e de pe situl Lisa kochen un backen, si a fost minunata.
pentru blat :
- 100 g unt rece taiat cuburi
- 150 g faina
- 1 galbenus
- putina sare
- 50 g zahar
pentru umplut
- 60 g mus de prune, au am avut din Austria, dar se poate inlocui cu un gem de prune nu foarte curgator
- 700 g prune
- 6 buc.piscoturi
- 60 g zahar
- 2 oua
- 100 g migdale macinate
- 250 g frisca batuta pentru ornat
- putina cacao
Ingredientele pentru blat se omogenizeaza, se intinde o foaie si se pune in tava de tarta, unsa si tapetata. Se inteapa cu o furculita si se baga la frigider pentru cel putin 1 h.
Se unge aluatul cu mus de prune, se pun prunele, si se presara piscoturile maruntite. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 1/2 cantitate de zahar si se adauga migdalele macinate. Albusurile se bat cu restul de zahar si se adauga la galbenusuri amestecand de sus in jos. Se pune crema peste prune si se coace cam 40 min. Se lasa la racit si se orneaza cu frisca batuta si cu praf de cacaco.
aici tarta
felia
de aproape
si inca una
Arata tare bine!! Cred ca a fost tare aromata. Pup minunile tale!!
RăspundețiȘtergereMultumim Liana, esti o scumpa. Pupam si noi cu drag pe Tudor.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana faina.