marți, 16 decembrie 2014

Tort cu crema de iaurt, ciocolata si zmeura



Sau tortul Denisei cand a implinit 2 ani. Cu cateva luni bune in urma, dar de abia acum reusesc sa-l postez.  Si o mare satisfactie, ca i-a plcut si a mancat.
Reteta de pe situl nosalty.hu.

pentru blat

- un piscot din trei oua, dimensiune fi 26 cm

pentru crema de iaurt cu zmeura

- 250 g iaurt gras lasat la scurs intr-un tifon

- 3 linguri zahar brun

- 10 g gelatina

- zeama de la o lamaie

- 250 ml frisca

- 500 g zmeura proaspata sau congelata

pentru crema de ciocolata

- 200 ml frisca

- 100 g caramele cu lapte

- 200 g ciocolata cu lapte

- 250 ml frisca

- putina sare

Pentru crema de iaurt se amesteca iaurtul scurs cu zmeura pasata si trecuta prin sita. Se adauga zaharul si zeama de lamaie. Gelatina se hidrateaza si se topeste pe baie de abur. Se adauga la iaurt si cand incepe sa se inchege se adauga si frisca batuta. Se pune crema peste blatul de tort in jurul caruia s-a pus inelul de tort, si se baga la frigider.
Pentru crema de ciocolata se pune frisca pe foc, fara a se lasa sa fiarba. Se adauga caramele si ciocolata si se lasa sa se topeasca. Se baga la frigider si cand incepe sa se intareasca se bate cu mixerul. Se pune peste crema de iaurt si se baga la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa imaginatie, talent si preferinta. La mine mai putin din toate, dar important e ca i-a placut Denisei.

cam asta ar fi






si felia




2 comentarii:

  1. Cat de frumos e! Hai ca l-ai ornat frumos, nu te mai plange, felia aia e super!!!!!
    Te pup cu drag si-ti doresc sarbatori minunate! La multi ani Denisei!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draguta ca de fiecare data, Any.Multumim mult.
    Sarbatori fericite va dorim si noi!

    RăspundețiȘtergere