pt.foi
- 400 g faina
- praf de copt aferent, eu am pus un pliculet
- 150 g untura, merge la fel de bine si cu unt
- 3 linguri smantana
- un ou
- un pliculet zahar vanilat
- 150 g zahar
pt. crema
- 2 plicuri budinca de vanilie
- zahar dupa gust
- 700 ml lapte
- 200 g unt moale, eu nu pun mai mult de 100 g
- putina sare
- 1,5 kg de mere curatate, merele sa fie un soi acrisor
- 50 g unt
- zahar dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
pt. glazurat
- zahar praf sau fin
- scortisoara
Pentru foi se amesteca ingredientele si se coc 3 foi pe dosul tavii. Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic, sau daca faceti crema de vanilie de casa, dupa reteta folosita. Merele se taie felii subtiri si se calesc in putin unt cu zahar si vanilie, pana devin moi, dar nu terci. Peste prima foaie se pune jumatate de crema, apoi se pune jumatate din cantitatea de mere, din nou foaie, din nou crema si mere si ultima foaie. Cand se coc foile, cea mai frumoasa dintre ele, se pudreaza imediat ce se scoate din cuptor, cu zahar fin amestecat cu scortisoara.
Tare mult imi place prajiturica ta.Te pup!
RăspundețiȘtergereSe poate taia imediat?....oricum e super-aspectoasa! O seara buna!
RăspundețiȘtergereUn deliciu!! imi ploua in gura dupa crema aia!! pupici
RăspundețiȘtergereWoww cum arata ,trebuie sa fie foarte buna ! te pup
RăspundețiȘtergeredha e in perfecta stare ,nu l-a luat apa dar nu transporta prajituri desi pe asta as vrea sa mi-o aduca.chiar mi se pare super ideea de a combina crema de vanilie cu mar.un deliciu cu siguranta.pupici
RăspundețiȘtergerecum arata crema aia!!! minunataaaaa!
RăspundețiȘtergereDia ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereViviana multumesc,esti o draguta.De taiat se poate taia imediat, dar arata mai bine daca e taiata a doua zi.
Anto cu tot dragul as face pentru tine o portie.
Nela, pentru Miculin cred ca e pe locul doi.
Sarah, ramane sa vii tu la Mures.
Zazuzici multumesc draguta fata.
Va pup cu mult drag si va doresc seara faina.
Moamaaa cum arataaaaa! Mor de pofta la asa minune..
RăspundețiȘtergereTe pupam tare.
Vale cu mare, mare drag as face una intreaga pentru tine.
RăspundețiȘtergerePupam si noi toata gasaca, cu drag.
mi-nu-na-ta!:)dar cine sa-mi faca foile?:)
RăspundețiȘtergereAlison, cu cel mai mare drag ti le-as face eu.
RăspundețiȘtergerepupici multi.Multumesc.
Super prajitura asta! Nu imi aduc aminte sa fi vazut reteta de cremes cu mere. Trebuie sa fie o bunatate.
RăspundețiȘtergereDe probat...neaparat!!!