vineri, 3 iunie 2011

Budinca cu rabarbar



Si sa continuma cu rabarbarul, care imi place enorm. De data asta o budinca de briosa, cu rabarbar, care a iesit foarte, foarte buna.
Reteta din " secretele bucatariei".

- 2 fire de rabarbar

- 50 ml vin alb dulce

- 4 linguri zahar

- unt pentru uns forma

- 6 felii de cozonac sau briosa

- 200 ml smantana

- 4 oua

- vanilie

- scortisoara macinata

Se curata rabarbarul si se taie bucatele. Vinul se pune cu doua linguri de zahar pe foc, se adauaga rabarbarul si se lasa pana se inmoaie putin. Se unge cu putin unt forma, se aseaza inauntru feliile de briosa sub forma de evantai. Smantana se bate cu ouale, restul de zahar, vanilie si scortisoara. Se toarna peste feliile de paine, se pun apoi bucatile de rabarbar scurse si se baga la cuptor, pana se rumeneste.

feliile de briosa in forma



amestecul de smantan si rabarbarul



gata copt



de aproape

8 comentarii:

  1. O reteta foarte interesanta! Cred ca este deliciosa?! O seara placuta! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand recoltez rabarbarul din gradina,la tine vin dupa retete . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta! Merita incercata.

    Alexandrina
    (se pare ca iar am probleme cu blogger...)

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa Micule ! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgilerrrrrr....

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult, sunteti dragute tare.
    Va pup si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cun eu an liosit si acum colind blogurile am gasit aceasta reteta Yvonne pe care o voi incerca neaparat. Pana anul asta mancasem doar o data rubarba intr-o prajitura. Ni-am facut curaj si am luat din Kaufland, pentru ca altfel in Bucuresti nu gasesti, adus din Germany ca sa vezi de unde aducem planta asta.. Am facut o dulceata delicioasa din ea si un clafoutis (pe asta inca nu l-am pus pe blog, dar vine curand). Mie imi place mult asa ca acum colectez retete care se preteaza la ea. Felicitari pentru tot ce ai facut pe aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, ma bucur ca ai descoperit rabarbarul.Dulceata n-am facut dar am mancat cumparata de gata in diverse combinatii.E foarte, foarte buna.
      Multumesc mult, dar si tu ai un blog extraordinar de frumos cu multe retete interesante.
      Sa ai o zi faina.

      Ștergere