miercuri, 18 iulie 2012
Tort cu crema de iaurt si cirese
Va ziceam in unul din posturile anterioare ca nu-mi prea plac ciresele la cuptor, ma rog nu ca nu-mi plac, dar ca imi plac mai mult visinele. Ei atunci cand desertul e cu cirese, dar nu vin la cuptor, atunci imi plac la nebunie. Un astfel de desert este tortul de azi, dupa o reteta din " secretele bucatariei ".
pentru blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- o lingura amidon
- putina sare
- 2 lingurite praf de copt
pentru crema
- 500 g iaurt cu visine
- 400 g frisca
- zahar dupa gust
-zeama de la 1/2 lamaie
- 300 g cirese
- 6 foi de gelatina
pentru ornat
- frisca
- cirese
- krantz
Se face un piscot din trei oua. Eu bat albusurile cu zahar si sare, adaug galbenusurile, pun faina, amidonul si praful de copt si amestec de sus in jos. Se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Pentru crema se ameseca iaurtul cu zahar si zeama de lamaie. Se pune apoi gelatina hidratata si topita pe baie de abur. Se incorporeaza apoi frisca batuta si ciresele spalate si desamburite. Se toarna crema peste blat si se baga la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa preferinta.
iaurtul cu gelatina
puse si ciresele, eu am inversat un pic
si frisca
si tortul
felia
de aproape
si pentru amatori
E foarte, foarte bun iar Miculinul a fost super incantat.
Bravo Miculino, arata fantastic, e cu siguranta racoritor la maxim!
RăspundețiȘtergereUn tort bun si racoritor.Oare cine nu-i incantat de el?
RăspundețiȘtergerePupici!
Grozava combinatia! Si arata super bine! m-am cam lecuit de cirese nu de alta, dar in we n-am mai gasit.. asa c=-am trecut pe coacaze si pere ;) Dar imi plac ciresele maximal. pupici
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si foarte bun.
RăspundețiȘtergereMacar o felituta as servi si eu...ca prea e aratos tortul!!!
RăspundețiȘtergeretare frumos arata!
RăspundețiȘtergereDelicios,madame !:)
RăspundețiȘtergereAny, esti o draguta de fiecare data, multumesc.
RăspundețiȘtergereDia, multumesc, e chiar foarte bun.
Antonica, te pup mi-emi plac toate fructele, dar ciresele sunt bune, bune, bune.
Criss multumesc.
Haplea, cu cea mai mare placere te servesc.
Alinutzika multumesc mult.
Va pup si va doresc o saptamana faina.