vineri, 20 iulie 2012
Tarta cu caise si bezea
Iar tarta. Ne place combinatia de aluat crocant si umplutura moale si aromata. Fac toate combinatiile posibile, pe care nici nu mi le imaginam vreodata, dar care atunci cand le vad in reviste, ma fac deosebit de curioasa.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru aluat
- 180 g faina
- 90 g unt rece
- un galbenus
- putina sare
- 50 g zahar
pentru umplut
- 300 g caise
- 2oua+2 galbenusuri
- zahar dupa gust
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura buna de amidon
pentru glazura
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar
- putina zeama de lamaie
Se amesteca faina cu zaharul, sarea si unutl rece taiat cubulete. Se adauga si galbenusul si se omogenizeaza. Se intinde aluatul in tava de tarta unsa si tapetata se acopera cu folie transparenta si se baga la frigider pt. cam 30 min. Pentru umplutura se bat ouale, galbenusurile, zaharul si zeama de lamaie. Se adauga amidonul si caisele taiate cubulete. Se scoate aluatul din frigider se ingreuneaza cu boabe de fasole si se coace pe jumatate. Se pune apoi umplutura peste se pune spuma din cele doua albusuri si se mai baga la cuptor pana se aureste. Se coace la foc mic. Daca cuptorul vostru arde prea atre puneti bezeaua doar spre sfarsit.
aluatul in tava
cu boabele de linte
as arata umplutura
aluatul pe jumatate copt
eu am pus putin pesmet inainte de a pune umplutura
cu umplutura
pusa si bezeaua
gata coapta
felia
de aproape
si pentru cine doreste
Eu doresc mai mult ca sigur,asa ca este pentru mine sectiunea aceea.Ador caisele.
RăspundețiȘtergerePupici multi!
uau...ce pofa mi-ai facut~
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut cu aceasta delicioasa tarta!Weekend placut!
RăspundețiȘtergerece frumos arata! stiu ca minunatele caise dau un parfum si o nota aparte oricarui desert! te pup! un we fain!
RăspundețiȘtergereGrozav arata Miculino!!! Bravo, eu ador tartele!
RăspundețiȘtergereFoarte faina si cred ca e delicioasa tarta.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult fetelor.Sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereSa aveti o zi faina.