luni, 16 iulie 2012
Prajitura cu ciocolata si migdale II
Adica variatiuni pe aceeasi tema. Acum doua saptamani, in weeknd , am fost la o pensiune langa Simeria, unde ne-am intalnit cu ciocolatosii si dragii nostri veri, Dana, Daria si Marius. Nu puteam sa le duc altceva decat prajitura cu ciocolata si normal, salam de biscuiti care a fost total pe gustul Danei. Nici nu stie ce bucurie mi-a facut.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- 250 g ciocolata amaruie
- 7 oua
- 50 g zahar
- 200 g unt moale
- 150 g zahar pudra
- 150 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 60 g migdale macinate
- putina sare
- 150 g gem de zmeura
pentru glazura
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt
Se topeste ciocolata pe bain marie. Untul moale se bate cu zaharul pudra si se inglobeaza ciocolata topita si putin racita. Eu le-am topit impreuna. Se adauga pe rand galbenusurile, sarea, si faina amestecata cu praful de copt si migdalele. Albusurile se bat spuma tare cu cele 50 g zahar si se adauga amestecand de sus in jos peste amestecul cu faina si ciocolata. Se toarna aluatul in forma unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Prajitura calduta, se taie in doua pe orizonatala si se unge cu gem tot caldut. Se topeste apoi ciocolata cu lapte si untul pe bain marie si se glazureaza prajitura.
ciocolata si untul topite, adaugate pe rand galbenusurile
apoi puse faina, praful de copt, sarea si migdalele macinate
albusurile batute
aluatul gata de bagat la cuptor
pus si gemul
si gata de glazurat
si prajitura cu glazura
feliile
si de aproape
o imbucatura
e foarte, foarte buna.
Mor de pofta!!!Sectiunea arata demential!!!
RăspundețiȘtergerePupici!
Cred si eu , este mai mult decat buna, este dementiala! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAm ramas cu ochii lipiti de monitor.Ai sa ma ai pe constiinta cu tot felul de prajituri ciocolatoase.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
As fi servit si eu o felie cu mare drag...chiar doua ;-) puup
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie delicioasa, nu? Combinatia e faina rau.
RăspundețiȘtergereAsa faci tu,trantaesti caramida asta de ciocolata
RăspundețiȘtergerecatifelata,:) martea cand sunt setata pe legume!:))
Super ok !:)
Vreau si eu o imbucatura :)))pup
RăspundețiȘtergereAlynusa, te astept cu mare drag la o prajitura.
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc, esti tu o draguta.
Dia, te astept si pe tine cu cel mai mare drag.
Liana, cand vii ?
Anto, e chiar foarte, foarte buna, multumesc.
Adina, ce mortala esti, trebuie sa-ti schimbi setarea.
Cu mult drag Doinitza.
Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.
Cata rabdare ai avut nu doar sa faci prajitura, dar si foto si pe blog... Felicitari, arata f bine! :)
RăspundețiȘtergereAndra iti multumesc, esti tu draguta tare.Sa stii ca a mers usor, dar iti multumesc.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi faina.