sâmbătă, 14 mai 2011
Saratele cu branza de vaci
Tot de Paste le-am facut, dar sambata dimineata inainte de Paste cand am vrut sa le pozez, nu am mai gasit niciuna. Asa ca am repetat figura si o s-o tot repet pentru ca sunt foarte, foarte simplu de facut si la fel de simplu de mancat.
Eu am luat reteta din " kisgyed konyha ", dar este una din cele mai simple retete care nu exista ca cineva pasionat de culinareala sa n-o stie.
- 250 g branza de vaci
- 200 g unt
- 250 g faina
- o lingurita de sare
- chimen macinat si orice alte condimente vi se pare ca se potrivesc
- galbenus de ou pentru uns deasupra
- mac, susan, seminte de chimen pentru presarat
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se infasoara in folie transparenta. Se baga la frigider pentru cat timp vrea fiecare. Bine, de preferat este sa stea macar 1 ora, dar la limita superioara merge si doua, trei zile.
ingredientele pentru aluat
bila de aluat ce vine bagata la frigider
saratelele
de aproape
Wow, ce bine arataaaaa...
RăspundețiȘtergereMie pofta..
Te pup,draga mea!
imi plac saratelele, nu prea am facut, mama face ceva de genul, foarte bune! o seara placuta! pupici!
RăspundețiȘtergereAlynusa, cu mult drag pentru tine o tava intreaga.
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc, esti o draguta.
Va pup si eu si va doresc o duminica minunata.
Sunt fan saratele, iar ale tale chiar m-au cucerit!
RăspundețiȘtergereAlexandrina, ma bucur mult ca-ti plac.Si noi suntem mari mancatori de saratele.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc duminica placuta.
Dar ce chec cu ciuperci ai facut tu!!!!Superb.
nici nu stii ce pofta imi faci cu saratelele astea :))! arata delicios! te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereZazu, acum am vazut comentariul tau. Mi-e dor de tine, sper sa-ti gasesc blogul din nou. Cu mult drag te-as servi cu saratele. Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergere