duminică, 12 septembrie 2010
Desert cu pere, la cana
Am mancat pentru prima data acest desert, acum doi ani, in Austria. Omului i-a placut mult de tot, asa ca atunci cand am gasit reteta in revista " Lecker ", m-am si grabit s-o fac. In revista se numeste " strudel .....", dar dupa mine strudelul are un alt aluat decat cel de foietaj, asa ca eu i-am spus desert.
- aluat foietaj
- 4 pere, eu am pus si un mar
- zeama de la o lamaie
- 200 ml suc de mere
- 2 linguri cu varf zahar, sau dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingura cu varf praf de budinca de vanilie, se poate pune si amidon
- 1 galbenus
- inghetata de vanilie
Perele si merele, se curata si se taie bucatele. Se amesteca cu zaharul, vanilia, scortisoara, sucul de lamaie si cel de mere. Se lasa la foc mic 6-8 min. Praful de budinca se dizolva in putina apa si se adauga perele luate de pe foc. Se pun din nou pe foc pentru 2-3 minute. Amestecul de pere se repartizeaza in 4 cani rezistente la foc. Se unge marginea canilor cu putin galbenus si se acopera cu cate un disc de aluat, decupat putin mai mare decat deschiderea canilor. In mijlocul aluatului se taie cate un " slit " se unge aluatul cu galbenus si se baga la cuptor pana se auresc. Se servesc cu inghetata de vanilie.
perele puse la inmuiat
adaugat praful de budinca dizolvat in apa
perele repartizate in cani, sa nu umpleti asa de tare canile, mi-am dat seama dupa ce am facut poza, si am mai luat din umplutura
poza e urata, dar se vede marginea canii unsa cu galbenus
pus aluatul si decupat " slitul "
gata de mancat
de aproape
si inca o poza
Ce reteta interesanta Micule ...si cum arata !!!Te pup
RăspundețiȘtergereNela multumesc mult.Te pup cu mult drag si te astept la un desert.Duminica faina in continuare.
RăspundețiȘtergereWow,ce sa spun...as lua si eu cu lingurita un pic de tot!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari,arata superb!xxx
Carmen cu multa placere te-as servi cu o portie intreaga, nu numai cu o lingurita.Multumesc pentru apreciere.
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai.
ce dragut arata,mi-ai facut pofta rau de tot si in plus,e o reteta ieftina si foarte usor de preparat
RăspundețiȘtergerefoarte ingenios,asta e una din retetele care te scot din monotonie!si cu putina inghetata e perfect!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Craita.Asa e, ai dreptate.
RăspundețiȘtergereAlisuc, te pup cu rdag.
sa aveti o saptamana cat mai frumoasa.
Ca tot ce faci tu,Micule ,arata minunat!Si cred ca si la fel de bun!
RăspundețiȘtergereSa ai o zi minunata!
Janet, toate faceti numai minunatii, dar iti multumesc, esti draguta.
RăspundețiȘtergereO saptamana faina sa ai si tu.
Foarte interesant. Cred ca este si foarte buna, iar daca are si putina inghetata, sigur e pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereGhiocel multumesc, mi-ar face mare placere sa te servesc.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa.