marți, 14 septembrie 2010
Pere in aluat foietaj
Si ultimul desert din ciclul celor cu pere, este pere in foietaj, reteta luata din " blikk nok konyha ". Eu nu m-am " dat in barci " dupa el, dar Herr Mitu l-a foarte apreciat. Normal ca in revista arata impecabil; la mine s-au cam desfacut fasiile de aluat, dar asta se intampla de fiecare data, asa ca nu ma mai stresez absolut deloc. Bine ca i-a placut Omului.
- 4 pere
- 200 ml vin alb sec
- 4-5 cuisoare, eu nu am pus
- scortisoara
- 3 linguri zahar
- o lamaie
pentru umplutura
- 50 g migdale macinate
- 30 g zahar pudra
- un galbenus pentru uns
Se curata perele si se scoate casuta samburilor pe dedesubt. Se fierb apoi perele in jur de 15 minute, cu vinul, tot atata apa, zeama de la o jumatate de lamaie, zaharul, si mirodeniile.
Migdalele macinate se amesteca cu zaharul pudra si cu cateva picaturi de apa, ca sa se omogenizeze. Aluatul se taie fasii cat mai lungi posibile, late de 2 cm. Se usca perele, se umplu cu amestecul de migdale, se invelesc in fasii de aluat, se ung cu galbenus si se coc pana se auresc.
perele scobite, eu le-am scobit cu ustensila pentru mere
umplutura de migdale
perele fierte, puse la scurs
aluatul taiat fasii
perele umplute, si imbracate
unse cu galbenus si puse la copt
gata coapte
si sectiunea
Mamma mia ce bunatate!!!Am luat notite sa stii!!!
RăspundețiȘtergereda de unde,arata foarte bine,eu zic ca esti mult prea modesta :P
RăspundețiȘtergereArata foarte bine perele tale :)
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult deserturile cu fructe... pentru simpul fapt ca le pot papa si eu :D
Bineinteles ca ador orice dulce... numai ca mare parte dintre ele se afla la categoria "strict interzis" :))
Ps - ca sa nu se mai desfaca aluatul, umezeste cu o pensula marginea pe care o suprapui... o va ajuta sa se lipeasca de cealalta fasie de aluat si la copt nu se va mai desface :p
O seara placuta si spor la prajiturit! Daca o mai tii in ritmul asta, va trebui sa te vizitez mai rar :( :D
par minunat de gustoase!
RăspundețiȘtergerefrumoase foc!
RăspundețiȘtergereO! ce bine ti-au iesit!Arata nemaipomenit!
RăspundețiȘtergereOare cu alune merge?
Foarte bine arata si par delicioase.
RăspundețiȘtergereLe voi incerca si eu, cu siguranta!
Te pup si o noapte linistita iti doresc!
Nu stiu cum erau in revista dar cele facute de tine arata super!
RăspundețiȘtergereBine ca i-a placut sotiorului...ca eu am avut surprize cu al meu. Macar ce facusem imi placea mie ;-)
toate cele bune!
mie astea mi se par geniale, am vazut retea similara nu mai stiu exact pe ce blog si o tot aman :), foarte fain ti-au iesit :)
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata! De ce nu ti-au placut? Mi se pare un desert spectaculos si elegant, chiar de fitze as spune.:)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult.Sunt incantata ca va plac.
RăspundețiȘtergereJudy, te pup si ma bucur ca-ti plac.
Craita multumesc, esti tu mult prea draguta de fiecare data.
Alina, multumesc pentru tipp, asa am sa fac de acum incolo.
Kadia, Geta multumesc mult.
Mariana esti tare draguta.Cu siguranta merg foarte bine si cu alune.
Dana, multumesc esti foarte draguta.Te rog sa-mi spui daca ti-au placut.
Nico, multumesc mult, esti o scumpa.
Delia, esti super draguta, iti multumesc mult.Sunt sigura ca s-au mai facut.
Cristina, ce draguta esti.Eu nu sunt moarte dupa deserturile cu pere, asta-i tot.
Va pup pe toate si va doresc o zi minunata.
Te asteapta la mine un premiu simpatic....te astept sa-l iei!!
RăspundețiȘtergereEsti draguta, multumesc.Am sa-l iau cu placere.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa sa ai.
ce faine sant si usor de facut,cand am vazut prima data foto am crezut ca sant colacei unguresti,cu o foto ai reusit sa-mi faci pofta de doua dulciuri,felicitari
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioase perele in foetaj, arata de revista, felicitari!
RăspundețiȘtergereYaya, multumesc.Ce draguta esti.Cu multa placere te-as servi, chiar daca kurtos n-ar fi facuti de mine.
RăspundețiȘtergereVio multumesc esti draguta.
Sa aveti o zi frumoasa.
Arata impecabil, chiar ca nu-i loc de modestie!
RăspundețiȘtergereAbia astept sa fac si eu,
multumim pentru reteta!
Esti tu mult prea draguta, dar iti multumesc.Pe langa ce faci tu, e vax albina, dar esti o scumpa.
RăspundețiȘtergereIti doresc o dupa amiaza placuta.
Vai ce bine arata toate la tine pe blog.
RăspundețiȘtergereEu as face orice numai sa nu gatesc. Asa ca o sa incerc sa ma inspir de la pozele tale frumoase si retele simple cand sunt in pana de idei.
Multumesc!
Minunat arata.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Arata excelent! Cred ca voi incerca si eu, sa vad macar ce-mi iese, ca nu le am cu prajiturile bibilite, doar imi place sa le mananc.. :)
RăspundețiȘtergereSpor la prajiturit!
de aratoase sunt super aratoase.dar parerea e ca perele isi pierd aroma in dulciuri .am facut si eu tot felul de-a lungul vremii da'asa mi se pare.s-ar putea insa va ramanad para intreaga sa fie altceva.am sa incerc reteta ta
RăspundețiȘtergerece bine arata perele tale,trebuie sa le fac si eu iepurasului!
RăspundețiȘtergeream venit si aici sa-ti urez multi ani ,buni,frumosi,cu sanatate maxima si implinirea a cit mai multe din visele tale!te pupa cu drag,
iepurasul ,hus si eu!:))
Sunteti toate foarte dragute si va multumesc mult.
RăspundețiȘtergereMeda, esti tare draguta, multumesc pentru aprecieri.
Maria, multumesc.
Oana, cu multa placere te-as servi eu, sa nu trebuiasca sa le faci.
Pansy, perele nu sunt nici preferatele mele, dar Omului meu ii plac enorm.
Alisuc, multumesc tare mult, va pup pe toti virtual, pana sambata cand se va schimba situatia.
O zi faina va doresc la toate.
Vai cat de bine arata! Acum as papa una! Imi place textura perei dupa ce s-a copt nu ma asteptam sa ramana asa. Am facut cu mere,dar cu pere...trecut la caiet si testat cat de curand. Pupicei
RăspundețiȘtergereYafa, cu cea mai mare placere te-as servi, ca de altfel pe toate.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca vrei sa le incerci.
Te pupic cu drag si-ti doresc o seara faina.
sa stii ca ti-a iesit ff frumoase si eu vresu s aincerc intr-o zi ..pipici :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Anca, esti draguta.
Ștergerefaine rau, o sa incerc
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apreciere. Seara faina.
RăspundețiȘtergere