pt.foi
- 400 g faina
- praf de copt aferent, eu am pus un pliculet
- 150 g untura, merge la fel de bine si cu unt
- 3 linguri smantana
- un ou
- un pliculet zahar vanilat
- 150 g zahar
pt. crema
- 2 plicuri budinca de vanilie
- zahar dupa gust
- 700 ml lapte
- 200 g unt moale, eu nu pun mai mult de 100 g
- putina sare
- 1,5 kg de mere curatate, merele sa fie un soi acrisor
- 50 g unt
- zahar dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
pt. glazurat
- zahar praf sau fin
- scortisoara
Pentru foi se amesteca ingredientele si se coc 3 foi pe dosul tavii. Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic, sau daca faceti crema de vanilie de casa, dupa reteta folosita. Merele se taie felii subtiri si se calesc in putin unt cu zahar si vanilie, pana devin moi, dar nu terci. Peste prima foaie se pune jumatate de crema, apoi se pune jumatate din cantitatea de mere, din nou foaie, din nou crema si mere si ultima foaie. Cand se coc foile, cea mai frumoasa dintre ele, se pudreaza imediat ce se scoate din cuptor, cu zahar fin amestecat cu scortisoara.