Prajiturile cu mere si branza sunt favoritele noastre. Dar asta nu cred ca mai trebuie sa spun, se vede din retetele care le incerc. Inca n-am pus cea mai simpla reteta de prajitura cu mere, dar urmeaza si aia.
Reteta de acum de pe situl lecker.de. Si ii multumesc din nou lui Oti, o basarabeanca cu suflet mare, care mi-a trimis pentru prima data acum ani multi, martipan. Oti n-am sa uit niciodata gestul tau. Numai bine iti doresc.
- 750 g mere, eu nu tin niciodata cont de gramaj, pun cat mai multe
- 175 g unt
- 150 g zahar, dar merge macar 180 g, eu reduc tot timpul cantitatea la zahr, dar aici am redus prea mult
- 1 pachetel zahar vanilat, eu am pus o lingura
- putina sare
- 3 oua
- 300 g faina
- 1/2 pachetel praf de copt
- 2-3 linguri lapte
- 50 g migdale macinate
- 50 g masa de martipan
- zahar pudra pentru presarat deasupra
Merele se curata, se taie feliute subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Eu nu le stropesc ci le pun intr-un vas cu apa in care storc zeama de la o lamaie ( Ana Olson ). 125 g unt moale se bate cu 130 g zahar ( aici deja am inclus cele 30 g in plus ), zaharul vanilat si sarea. Se bate pana se topeste zaharul. Se adauga apoi ouale pe rand cate unul. 225 g faina se omogenizeaza cu praful de copt si se adauga la amestecul de unt. Apoi se pune laptele. Dupa mine mai bine reduceti un pic din cantitatea de faina ( 10-20 g ) si nu puneti lapte. Mi se pare mai buna asa. Se pune aluatul in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara utin pesmet si peste aluat, apoi se pun feliile de mere. Eu am pus doua randuri de felii de mere. Din restul de unt, faina, zahar, migdale si masa de martipan se framanta un aluat care se baga putin la frigider, ca sa se intareasca putin, apoi se da pe razatoarea mare peste feliile de mere. Se coace prajitura pana se aureste. Se presara cu zahar pudra.
asa arata gata coapta
si din profil
felia
si pentru cine vrea sa guste