sâmbătă, 20 noiembrie 2010
Somon cu salata de linte
De cand am vazut reteta am stiut ca vreu neaparat s-o incerc, doar ca niciodata nu-mi ramanea somon copt. Faceam ce faceam si-l terminam doar copt, cu multa lamaie, pentru ca asa-mi place mie. De data asta am facut de doua ori aproape una dupa alta, somon copt, si asa mi-a ramas un pic si pentru salata.
Reteta din " Good food ".
Pt. dressing
- 85 g masline Kalamata, fara samburi
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 catel mic de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 2 linguri de busuioc tocat, sau un strop de pesto
- 1 lingura de capere mici
Pt. salata
- 200 g fasole verde fiarta
- 3-4 oua fierte, eu am pus unul
- 500 g linte Puy din conserva, eu am fiert linte normala verde
- 4 rosii, eu am pus una
- 200 g somon copt
- rucola, salata
Se amesteca ingredientele pentru salata, apoi se toarna dressingul. Somonul din salata l-am preparat la fel ca aici. Eu nu am mancat-o cu dressing, ci cu multa, multa lamaie, pentru ca sunt mare fan lamaie. Ingredientele pentru dressing se amesteca intr-un bol cu maslinele si caperele tocate. Cu siguranta am sa incerc si cu dressing.
E foarte, foarte buna.
salata
de aproape
ce bunatate,la tanc ai venit cu ea,am venit sa strig adunarea pentru retete cu peste si fructe de mare ,la mine gasesti detalii!
RăspundețiȘtergereo saptamina frumoasa,cu soare !
Fataaa, eu nu vad somonul! Am chiorit de tot sau am imbatranit in asa hal incat nu mai stiu ce caut?
RăspundețiȘtergerePup cu drag Iepu si vin cu placere pe la tine.
RăspundețiȘtergereLiana, ai dreptate, poza nu e foarte reusita, dar in partea din fata a farfuriei se vad mici bucatele roz, ala e somonul.
Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa.
Poza este foarte reusita, si eu zaresc somonul (sic!). Yvonne, arata superb salata si cred ca este minunata, numai ca eu nu pot sa pun si oua in acelasi timp. Daca nu o sa pun si oua o sa fie aiurea oare? trebuie sa incerc neaparat. Si mie imi place mai mult lamaia, dar din cand in cand folosesc otet de zmeura care se potriveste de minune la salate. O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereElena, muktumesc, ce draguta esti.
RăspundețiȘtergereCu siguranta si fara ou va fi foarte buna salata.
Trebuie sa incerc si eu otetul de zmeura, neaparat.Multumesc de tipp.
Te pup si-ti doresc o duminica plina de soare.
Bine mai arata.
RăspundețiȘtergereO seara placuta.
Maria, multumesc.Esti o draguta.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc si eu tie, o seara placuta.
Très savoureuse cette jolie salade;)xxx
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmm ce buna eeeeeeeeee! Superba prezentarea, ca de obicei..
RăspundețiȘtergereVa pupacim mult!
Lexibule, merci beaucoup.
RăspundețiȘtergereVale, va pupam cu mare drag si noi.Multumesc, esti o scumpa.
Va pup si va doresc o zi frumoasa.
Am imbatranit de tot, clar! Am crezut ca-s boabe de fasole, desi am citit ca ai pus fasole verde sau am crezut ca e tomata...nici eu nu mai stiu. Scuze! Am marit poza si am vazut somonu' care este ;-))pup
RăspundețiȘtergereLiana, stai linistita, nu-i nicio problema.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si-ti doresc o zi faina.