miercuri, 13 octombrie 2010
Prajitura cu piersici si crema de iaurt
Am uitat sa scriu ca placinta cu carne a dus-o Herr Mitu la servici, intrucat a fost ziua lui. Tot cu aceeasi ocazie a dus si prajitura asta, care noua ne-a placut tare mult. Reteta am luat-o din " Formula as ", unde era prezentata sub forma de tort. Eu am facut-o prajitura, pentru ca mi se pare mai usor de taiat, alea alea.
Pt. blat
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- putina sare
- 2 linguri zeama de portocale
Se bat albusurile cu sare si zahar, spuma tare. Se adauga galbensuruile pe rand, zeama de portocale, si faina. Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru insiropat
- zeama de pe un compot de piersici
- 3 linguri zahar
Se pune zaharul la caramelizat si se adauga zeama de compot.Se raceste si cu acest sirop se insiropeaza blatul.
Pt. umplut
- gem de piersici
- 500 g iaurt natural
- 250 g branza de vaci
- 250 g mascarpone
- zahar praf dupa gust
- zeama de lamaie
- 3 linguri lichior de portocale
- zeama de la 1/2 lamaie
- 7 foi gelatina
- un plic zahar vanilat
- 250 g frisca
- piersicile din compot
Se scurge iaurtul de apa, si se amesteca cu branza de vaci si mascarpone, cu zaharul praf, lichiorul, vanilia si zeama de lamaie. Se hidrateaza gelatina si se topeste pe baie de abur. Se adauga si gelatina in crema de iaurt. Cand incepe sa se inchege se pune si frisca batuta spuma.
Pentru montarea prajiturii se taie blatul transversal in trei. Se pune primul blat, se insiropeaza, se pune gemul de piersici, se acopera cu al doilea blat si se insiropeaza si acesta. Se pun apoi piersicile din compot si crema. Ultimul se pune blatu trei si se insiropeaza si el. In revista era acoperita cu frisca, eu am pus ciocolata topita.
cand fac creme cu iaurt, cumpar de obicei un iaurt natural, normal, si-l pun la scurs intr-o strecuratoare captusita cu hartie de filtru de cafea.Cam asa ca-n poza captusesc o strecuratoare. Tipp-ul l-am luat de la Anna Olson
iaurtul pus la scurs, lasa o gramada de apa
blatul de jos, insiropat
cu gemul de piersici
pus blatul doi si insiropat
ingredientele pentru crema, mai putin gelatina si frisca
cu gelatina, si frisca
cu piersicile
pusa si crema
prajitura
inca una
de aproape
mmm ce minunatii faci! ma ingras numai uitandu-ma la ele :)dar merita :)
RăspundețiȘtergereTare bine arata prajitura.
RăspundețiȘtergereLa multi ani domnului Mitu.
ce frumoasa e prajitura :D imi place mult si farfuria/ platoul pe care le-ai pus :D te pup, micule :D
RăspundețiȘtergereMmmm, mi s-a umplut gura de saliva...arata delicios! La multi ani sotului tau drag si multi ani de-aici inainte impreuna.
RăspundețiȘtergerePupici
Dar ce frumos le-ai decorat!!!!
RăspundețiȘtergereAi talent cu caru draga mea!!!Te pup si La multi ani lui Mitu!!!!
Superba si fina prajitura, pe gustul meu!!
RăspundețiȘtergerePot sa cer si eu o portie ca tare bine mai arata.Pup!
RăspundețiȘtergerece bine arata !xoxoxxoo girl
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.Dragute tare sunteti.
RăspundețiȘtergereBosco, sunt sigura ca incap doua-trei feliute pe tine.
Criss, multumesc, ii transmit.Pupic scolerului.
Diamnod, multumesc mult, esti o scumpa.
Liana, dea DD asa sa fie.Multumesc.Si eu va doresc voua la fel.
Judy, esti tu prea draguta multumesc mult.
Xandrina multumesc mult, ma bucur ca-ti place.
Maria cu multa placere pentru tine, mai multe portii.
Anca, esti o draguta.Multumesc.
Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa.
Ar trebui sa se cheme
RăspundețiȘtergereprajitura Paradis,
asa de buna cred ca e dupa cum arata!
Ce draguta esti, multumesc.Sa astii ca e chiar foarte, foarte buna.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc un weekend cat mai placut.
Micule , arata absolut minunat, ca de altfel tot ceea ce faci tu ! Fur si eu o bucatica!
RăspundețiȘtergereEi sa nu crezi ca ai scapat de mine,nu mai sunt asa racita si pot sa stau putin in sus,atat cat sa-ti laud minunatia de prajitura cu care mi-ai facut o pofta,,,,dar cum nu pot sa stau la bucatarie,o sa fur de la tine o bucata,,,,mmmm o bunatate.Pupici si duminica placuta.
RăspundețiȘtergereVio, iti multumesc tare mult.Cand aprecierea vine de la o gospodina super priceputa, ca tine, multumirea este cu atat mai mare.
RăspundețiȘtergereMirela, nu am stiut ca esti bolnava.Sanatate multa iti doresc si-ti multumesc mult pentru aprecieri.
Vincent ,multumesc.Sa vad cum ma descurc.
Va doresc o seara cat mai frumoasa.
buna trebuie sa fie,de prezentare ce sa mai zic,amandoua minunate!!!!
RăspundețiȘtergereYaya, ma bucur tare mult sa te vad.Multumesc, esti o scumpa.
RăspundețiȘtergerein primul rind,la multi ani domnului mitu,sa fie sanatos si bucuros alaturi de tine !este o persoana deosebita,rar am intilnit asa oameni in viata mea.dar tu stii asta!:)
RăspundețiȘtergereapoi ,prajitura in straturi cu crema de brinza si iaurt si cu fructe...un deliciu la care nici nu vreau sa mai gindesc mult,este chinuitor!:)
cele mai bune urari domnului! si un no comment amutit de admiratie si pofta prajiturii :))!
RăspundețiȘtergereAlisuc, venind de la tine cuvintele astea, ma fac sa am lacrimi in ochi.Multumim mult, si voi sunteti deosebiti, si ne pare tare bine si mie si Herrului Mitu, ca ne-am cunoscut, si sper sa ramanem prieteni.
RăspundețiȘtergereZazuza, iti multumim mult, esti o scumpica.
Prajitura pentru voi cu multa placere, nu o bucatica, ci toata prajitura.
Va pup cu drag si va doresc o zi frumoasa.