vineri, 13 august 2010
Prajitura cu crema de prune
Am tot stat si m-am gandit, inainte de ama decide sa fac prajitura asta. Blat cu prune am tot facut, e foarte bun, dar cu crema de prune, cum puii mei o sa iasa. Pana la urma curiozitatea a fost mai mare si am facut prajitura. Super, super buna a iesit. Cu siguranta am s-o mai fac.
Reteta din " Practic in bucatarie ".
Pt. piscot
- 4 linguri faina
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- putina sare
Pt. crema
- 600 g prune coapte
- 1 ciocolata alba
- 5 foi gelatina
- 500 ml frisca
- 150 ml vin rosu
- putina scortisoara
- 100 g zahar, sau dupa gust, depinde si de cat sunt de dulci prunele
- un plic zahar vanilat
- o ciocolata cu lapte sau amaruie, pentru glazurat
Pentru piscot, se bat ouale cu zaharul si sarea, pana devin cremoase, se adauga faina in ploaie si se amesteca de sus in jos. Se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru crema se pun prunele cu zaharul cu vanilia, scortisoara, si cu vinul la fiert. Se paseaza apoi cu mixerul bat, se adauga ciocolata topita pe baie de abur, gelatina hidratata si topita, apoi frisca batuta. Se intinde peste piscot si se lasa sa se intaresca. Se topeste apoi ciocolata amaruie, sau cu lapte si se glazureaza, prajitura rece.
Prunele cu zahar, vanilie si scortisoara.
Cam asa aratau cand le-am luat de pe foc.
Pasate si adaugata ciocolata topita si gelatina.
Apoi frisca.
Asa arata crema.
Pusa peste piscot.
Prajitura.
De aproape.
Super fain arata!!! Sa aveti pofta
RăspundețiȘtergereCum arata! Bunatate de prajitura rozalie imbatata in vin!
RăspundețiȘtergerewow,cum arata!Superrrrrrrrrr!
RăspundețiȘtergereFoarte faina ti-a iesit, in puii mei ;-))))))
RăspundețiȘtergereMa termina;ce buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereGrozava!
Întreb:musai vin roșu?nu se poate înlocui?nu ii da gust de vin?ca nu-mi place!
Bravos;
Sărbătoare binecuvântatâ!
hmmm,ce frumoasa culoare de crema ai obtinut,cum i-ar spune simon"roz de fete",deci foarte "feminina" prajiturica ta,deci delicata,parfumata si ...tentanta!un weekend placut si numai bine!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si este si foarte gustoasa ,spun asta pentr ca am mancat si mi-a placut.Super ti-a iesit,bravo.Te pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereimi place mult,nu am prune am sa o incerc cu piersici,cred ca merge daca schimb fructelel.felicitari
RăspundețiȘtergereil est magnifique ce plum-cake, gourmand et joliment coloré
RăspundețiȘtergerej'adore
bonne journée
Moama Micul, cum poate sa arata!!!
RăspundețiȘtergereFie-ti mila si pastreaza o bucata si pentru mine.
Multumesc tare mult, sunteti niste scumpe.
RăspundețiȘtergereMirela, ma bucur tare ca-ti place.
Mariana, vinul nu se simte deloc, dar daca nu-ti place poti sa nu pui, dar gaseste alt lichid, suc de prune sau altceva care sa se potriveasca.
Ce ma distreaza Iepu, roz de fete.
Criss, cu multa placere ti-as da, dar e istorie.Cand o mai fac, esti prima pe lista.
Yaya, cred ca si cu piersici iti va iesi minunata.
Va pup pe toate si va doresc o seara cat mai frumoasa.
ce bine arata parca ar fi prajitura "spumoasa",felicitari am sa o memorez,roz e culoarea fetitei mele trebuie sa o fac neaparat,cred ca e si tare gustoasa,pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Doinitza, esti tare draguta.Sa-mi spui daca i-a placut fetitei tale.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si-ti doresc o duminica placuta in continuare.
Nu ma mai mira, m-am obisnuit deja cand intru pe blogul tau inseamna ca mai adaug o reteta in folderul meu de retete-de-testat, iar minunatia asta asta tocmai a fost adaugata langa celelalte. Arata super!
RăspundețiȘtergereEsti o draguta Kadia.Iti multumesc tare mult.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta in continuare iti doresc.
mama ce fain arata...interesanta crema...mereg lapte in loc de vin?
RăspundețiȘtergerearata grozav ,am salvat-o !
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie..........mmm.
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog.
Pup1
arata super!daca nu mai e asa cald,promit sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereFetelor sunteti dragute tare, multumesc mult.
RăspundețiȘtergereDiana, din pacate eu cred ca nu merge cu lapte.In schimb cred ca ai putea sa pui suc de portocale, merge foarte bine cu prune.
Pansy, sunt incantata.Multuemsc mult.
Maria, multumesc , am sa-l iau cu mare placere.
Gete, esti draguta ca de fiecare data.Iti multumesc.
Va pup pe toate si va doresc o seara frumoasa.
nu iti imaginezi cat de curioasa m-ai facut cu prajitura asta.abia astept sa o incerc.pup cu drag
RăspundețiȘtergereSarah draga ea, ma bucur mult ca ti-am starnit curiozitatea.Sa stii ca tare buna e prajitura.Cel putin mie tare mult mi-a placut.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag si astept impresiile tale.
Mai terminat....fara cuvinte...eu care am zis ca nu ma mai impresioneaza aproape nici o receta ...am experimentat miiii...dar crema asta ma fermecat...sunt fan de prune...aici nu gasesc prune parfumate...ca la noi,dar am magiun delicios de la soacra...nar merge diluat cu vinul rosu????ce parere ai?Prajitura in sine e f aspectuasa...sau pe mine ma vrajit...mai bine pus...merge sa o fac de pasti ...sau o las de rusalii???ma refer daca e mai de sarbatoare....nam idee ce gust poate avea? mai rafinat sau mai popular...Te pup dulce
RăspundețiȘtergereKiki, esti tu foarte, foarte draguta, iti multumesc tare mult.Din pacate sincera sa fiu eu nu stiu cum ti-ar iesi cu magiun, dar teoretic n-are de ce sa nu fie buna.Iar daca s-o faci de pasti chiar nu stiu ce sa spun, cu prune e foarte, foarte buna, dar cu magiun nu stiu cum va iesi.
ȘtergereTotusi e mai populara si cu prune, dar foarte, foarte buna.
te pup cu mult drag.
I-am facut tatei un tort de ziua lui exact dupa reteta aceasta dar rotund! A iesit super si a fost foarte bun! Iti multumim pentru reteta!
RăspundețiȘtergereMa bucur enorm de tare ca a fost bun si v-a placut.Reteta cu multa placere.
RăspundețiȘtergereCu intarziere " la multi ani " tatalui tau.
Sa ai o saptamana cat mai frumoasa.