marți, 20 aprilie 2010
Morcovi cu chimen, la cuptor
Sunt sigura ca multora dintre voi va plac emisiunile culinare.Eu as putea sa ma uit la ele, non stop.Uneori ma intreb daca nu m-am ticnit de tot.Anna Olson, Nigella Lawsen, Jamie, Gordon Ramsey, Rosemary, imi plac la nebunie.
Aici in Tg.Mures nu avem Paprika, nu avem noi, nu ca nu ar fi, si ma uit doar pe Euforia, unde imi place si Laura Calder, canadianca care face retete frantuzesti.
Reteta de azi a fost prezentata de ea, si mi-a placut de cand am vazut-o.
- o legatura de morcovi mai tineri
- sare
- ulei de masline
- chimen macinat
Se taie morcovii in doua pe lung, se pensuleaza cu ulei de masline, se sareaza, se presara cu chimen macinat, se pun pe hartie de copt pe o tava si se baga la cuptor, pana se inmoaie.
Morcovii pregatiti, in tava.
Morcovii gata.
Mai de aproape.
Sunt foarte, foarte buni.Domnul Mitu in timp ce gusta primul morcov, m-a intrebat " mai faci ? ".
Ce reteta simpla si faina! Sunt sigura ca sunt foarte buni.
RăspundețiȘtergereOauuuuu! Nu-mi plac morcovii decat cruzi, da jur ca am sa fac pentru inceput o portie mica, caci prea bine arata!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereCare le este consistenta???
Numai bine!!
Nu te-ai ticnit sa stii, si eu m-as uita non-stop!
RăspundețiȘtergereFoarte faina reteta!!!
scos morcovi mici ca de aia am si pus la dezghetat ,azi executam reteta :)si chiar nu stiam ce sa fac cu ei mai light :) multam fain :)
RăspundețiȘtergerein a;lata ordine de idei,daca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)
Asa e Criss, o refac cat de repede ajung la Kaufland sa mai iau morcovi.
RăspundețiȘtergereLavinia multumesc. Ma bucur ca-ti plac.Consistenta este in functie de cat timp ii lasi la cuptor.ei se inmoaie, mai mult sau mai putin.
Oana multumesc, stii tu ca cine seamana, se aduna.
Boscodino, ma bucur ca-ti place.Cu multa placere pun retetele, si eu iti multumesc.
Vin, vin sa iau si premiile.
Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.
wow ce bine arata....!!!!1
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca-ti plac.
RăspundețiȘtergereO dupa amaiza placuta iti doresc.
facuto tava de morcovi...mancat tot :) coacem alta :) tare tare buni!
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte mult ca v-au placut.Ii singurul lor defect, ca n-au spor.
RăspundețiȘtergereSalutari Strumpului si o dupa amaiza placuta.
arata tare bine insa nu stiu ce gust au ca n-am mancat niciodata.o sa incerc ca m-ai facut pofta.pupici
RăspundețiȘtergereMda, i-am vazut si io, nu i-am prestat ca n-am morcovi (i-am pus pe toti la o ciorba de fasolica!)! Inca! Yvonne, felicitari!
RăspundețiȘtergereSarah, daca-ti plac morcovii proaspeti, o sa-ti placa si astia.
RăspundețiȘtergereElena, multumesc, esti tare draguta.
Va pup pe amandoua si va doresc o seara faina.
Arata extraordinar.Doar ca mie nu imi place chimenul :(
RăspundețiȘtergereaa,dar ce aratosi morcoveti,de ii vede iepu sigur imi cere!te pup si sa ai o zi faina miine!
RăspundețiȘtergereSi eu o urmaresc pe Laura Calder. Pregateste numai bunatati.. morcovii astia sigur nu fac exceptie :)
RăspundețiȘtergereAm o intrebare: se mananca asa simpli sau langa ceva? :D
Eu de cateva zile mananc morcovi in toate salatele. Uite acum mi-ai dat o idee, arata foarte bine si sigur sunt buni. Nici eu nu am Paprika, dar am RTL Klub si acolo sunt retete interesante.
RăspundețiȘtergereNu-i problema daca nu-ti place chimenul, pui alt condimet, sau nu pui deloc.
RăspundețiȘtergerePai pentru Iepu, fac eu, tu doar ada-l incoace.
Olgutza, noi i-am mancat simpli, si daca e sa fiu sincera nu mai stiu Laura langa ce i-a pregatit, dar sunt sigura ca se pot manca langa orice fel de carne daca-ti plac.
Ghiocel eu n-am nici RTL Klub, cel putin nu l-am dibuit inca.
Multumesc de aprecieri, si va doresc o dupa amiaza placuta.