marți, 15 septembrie 2015
Spitzbuben
Spitzbuben este un tip de fursec cu origine elvetiana, dar este cunoscut si in Austria unde se mai numesc si Linzerauge, si in Germania. In mod traditional are o froma cu trei gauri, dar poate avea orice alta forma pana la urma. Umplutura de asemenea variaza de la gem de zmeura la diferite alte tipuri de gem acrisor. La mine de exemplu, gem de caise si visine. Si sunt fursecurile preferate ale fiicei mele.
Reteta de pe un site german, dar sincera sa fiu, nu pot sa pun link, pentru ca nu l-am salvat si nu mai stiu care e.
pentru aluat
- 225 g unt moale
- 125 g zahar
- 1 ou
- 375 g faina
- putina sare
pentru umplut
- gem acrsior
Se amesteca untul zaharul,oul, sarea si faina si se formeaza o bila. Se invleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru o ora. Se intinde apoi foaie si se taie cu forma. Jumatate din ele se gauresc. Se coc apoi pana devin aurii pe margini. Reci se umplu cu gemul ales.
aici fursecurile
de aproape
si sectiune
Astazi le fac,mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca incerci reteta. Sa-mispui daca i-au placut fetitei tale. Te pup si-ti doresc sa ai o saptamana faina.
RăspundețiȘtergere