marți, 26 august 2014
Tarta cu piersici
Umpluturile de fructe cu amidon, nu ma prea convinsesera pe mine. Ma refer la umplutura de fructe care vine la cuptor, ca la tortul " padurea neagra " fac doar crema de visine cu amidon. Mi se pare mai bun tortul decat cel cu visine proaspete si frisca La tarte insa ma gandeam ca fructul in sine e de ajuns, de ce sa-l mai stric cu amidon. Totusi am incercat inca o data varianta asta si la piersici m-a convins.
Reteta de pe un blog american.
pentru aluat am folosit reteta de aici
pentru umplut
- 7-8 piersici
- 1/4 lingurita scortisoara, eu am pus doar un varf mic de cutit
- un varf vde cutit sare
- 3 linguri amidon
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura unt
- 60 g zahar
- 30 g zahar brun
- putin pesmet
Cantitatea de zahar depinde si de cat sunt, sau nu, de dulci piersicile. Daca sunt foarte dulci, puneti mai putin zahar la inceput, si adaugati la sfarsit, dupa ce gustati, daca mai e nevoie.
Piersicile se curata si se taie cubulete. Se amesteca cu zaharul si se lasa sa stea cam o ora. Se scurge zeama si se amesteca treptat cu amidonul, punand tot cate o lingura. Se adauga sarea si scortisoara si se pune pe foc. Se pun si piersicile si se lasa cam 5 min. Se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie.
2/3 din aluat se pune in tava unsa si tapetata si se baga la frigider pentru o ora. Se scoate, se presara putin pesmet ( fructele fiind deja fierte nu lasa multa zeama ) se pun piersicile, se fac gratii din aluatul ramas si se baga la cuptor, pana se aureste.
E foarte, foarte buna.
asa a aratat tarta
si felia
Iar o prajiturica delicioasa..pe gustul meu. Cu piersici cred ca este mortala...cat de frageda ti-a venit.
RăspundețiȘtergereo seara buna..te pup
Tare buna si gustoasa e tarta ta!! Vreau si eu o felie :* pupici multi flacailor!! :* <3
RăspundețiȘtergereNico ma bucur mult ca-ti place. Da piersicile au o aroma aparte. Te pup cu mare drag.
RăspundețiȘtergereLiana cu drag te-as servi nu doar cu o felie. Pupici lui Tudor.
Sa aveti seara faina.