marți, 1 iulie 2014
Maxi king cake
Nu mi-am dat seama de la inceput ca aceasta prajitura vrea sa fie imitatia desertului pentru copii. Si dupa parerea mea, nici nu este acelasi lucru. Prajitura este excelenta, dar eu n-as confunda-o cu acel desert nici din greseala. De buna insa este foarte buna.
Kinder maxi king tin minte ca ne luam cand inca nu se gasea la noi, din Ungaria. Mergeam la clinica la Debrecen, si cand terminam acolo de abia asteptam sa mergem la Tesco, sa ne luam Kinder maxi king. Nici de atunci nu cred ca mi-am luat de multe ori. Totul e mai bun atunci cand nu se prea gaseste, sau e interzis.
Reteta de pe blogul polonez Rustykalna Kuchnia.
pentru blat
- 200 g biscuiti, eu am pus leibniz integrali
- 100 g unt topit
- 4 linguri nutella
pentru crema
- 400 g lapte praf
- 200 ml lapte proaspat
- 200 g unt
- 150 g zahar
- o lingura zahar vanilat
pentru stratul dintre cele albe
- o cutie 380 g lapte condensat indulcit
pentru glazura
- 100 g ciocolata alba
- 100 g ciocolata neagra
- 150 ml frsica
- nuci, alune, migdale putin prajite si taiate marunt
Pentru aluat se sfarma biscuitii pusi intr-o punga cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si cu nutella. Se aranjeaza pe marginea si fundul unei forme de tarta si se lasa pana se intareste. Pentru crema se pune laptele cu untul cu zaharul si vanilia pe foc si se fierb. Se iau apoi de pe foc si se racoresc un pic. Se toarna peste laptele praf si se amesteca astfel incat sa nu faca cocoloase. Se pune jumatate din crema peste aluat, apoi se pune crema caramel si din nou cealalta jumatate de crema. Pentru crema caramel se pune conserva de lapte condensat intr-un vas, se acopera cu apa, si se lasa sa fiarba 2 ore jumate, pana se caramelizeaza. Pentru glazura se pune frisca la foc mic, se adauga ciocolatile si se lasa sa se topeasca. Se pun si nucile si se toarna peste prajitura.
Eu am pus si in glazura si in crema si in aluat, putina sare.
aici conserva dupa ce s-a caramelizat laptele din ea
stratul de aluat
primul rand de crema
crema caramel
al doilea strat de crema
si cu glazura
si aici prajitura
felia
si pentru voi
Arata intr-un mare fel. Cred ca e foarte bun.
RăspundețiȘtergereCe prajitura delicioasa... Sint si eu un copilas, pot avea o feliuta ??? Pupici !
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata cred (daca-mi aduc bine aminte) kinder maxi king, insa tu ai facut o bunatate de prajitura, fiecare strat imi place. Felia aceea o mananc cu ochii! Te pup!
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereCred ca e delicioasa! Iti salvez reteta, multumesc!
RăspundețiȘtergereCriss multumesc, e chiar foarte buna.
RăspundețiȘtergereDaniela nu ezita sa te opresti pe la mine cand treci prin mures.
Any, esti o scumpa, multumesc mult.
Hapleo mersi, e chiar foarte buna.
Alexandrina ma bucur mult ca-ti place. Te pup.