sâmbătă, 7 septembrie 2013
Sufleu de branza cu gem de visine
Nu mai e noutate ca ne plac deserturile cu branza. Printre ultimele chestii testate, este si sufleul asta care ne-a placut foarte mult. Faptul ca l-am facut intr-o saptamana de doua ori, este destul de relevant, zic eu. Seamana mult cu prajitura de branza, dar nu are unt. In cuptor de umfla asa de frumos, iar cand se raceste se lasa, dar ramane tare buna la gust.
Reteta de pe un blog german.
- 250 g branza de vaci
- 50 g praf de budinca de vanilie sau amidon, eu cumpar budinca bio de la magazinele DM
- o lingura de zahar vanilat
- 2oua
- putina sare
- 2 linguri rom, eu nu am pus
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 zahar
in plus
- unt moale pentru uns formele
- faina pentru tapetat
- gem acrisor pentru servit
Se amesteca branza cu vanilia, sarea, coaja de lamaie, praful de budinca si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga la compozitia de branza amestecand de sus in jos. Se pune compozitia in trei forme mici unse cu unt si tapetate cu faina sau intr-o singura forma mare. Se baga la cuptor, la foc mediu, si se lasa pana se auresc. Se servesc reci sau caldute cu gem acrisor.
gta de servit
si " sectiune "
Delicios sufleu! Si usor de pregatit.
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
Cred ca e o bunatate, am sa fac si eu pentru iubitorul de branza din mine :D
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie!!
RăspundețiȘtergereNu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
O bunatate,imi place combinatia!
RăspundețiȘtergereAsa e Aleandrina, bun si simplu.
RăspundețiȘtergerePaula, cu drag te-as invita la o portie.
Liana cu drag si pentru tine.
Dia Mar multumesc mult esti draguta.
Seara faina sa aveti.
Hello Miculina draga!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac dulciurile cu branza, sunt delicioase, iar combinatia cu gemul acrisor e super. Bine te-am regasit!
Te pup cu drag Any. Ce ma bucur sa te vad.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca-ti place sufleul. De abia astept sa mai vad gatelile tale. Bine ai revenit.
Un dulce rapid si delicios! Si mie imi plac mult dulciurile cu branza. Trebuie sa salvez reteta...prea mult imi place.
RăspundețiȘtergereLa multi ani ,sanatate si tot ce-ti doresti sa se realizeze!
te pup
Nico multumesc mult, esti o scumpa ca de fiecare data.
RăspundețiȘtergereSi eu iti doresc tie si alor tai, numai bine. Te pup cu drag.
WOW ce bunatate!
RăspundețiȘtergerePupicei :)
Vale multumesc, esti o scumpa ca de obicei.
RăspundețiȘtergere