vineri, 4 ianuarie 2013
Cornulete fragede ( reteta copilariei )
Asa a denumit-o Monica, prietena mea de forum. Ca sa fiu sincera ale copilariei mele nu sunt, pentru ca Lucica si nici altcineva din familie nu le facea, dar sunt ale vremurilor de acum, adica eu acum le-am incercat si pot sa spun ca-s minunate. Le-am facut cu 2-3 zile inainte de Craciun, dar n-a ramas niciunul. Poate pentru Craciunul viitor, daca am sa fac altele.
Acum mi-am adus aminte ca m-am mai intalnit uneori cu ele, dar erau cu rahat, iar eu la rahat zic pas. Cu gem insa imi plac la nebunie. Mai ales cu gem de la Alynusa. Multumesc Alynusa.
Monica, multumesc de reteta, sunt foarte bune.
- 200 g untura, eu am pus unt dar cu siguranta le voi reface si cu untura
- 200 g smantana
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingura otet, eu am pus vin alb
- faina aprox. 450 g
- putina sare, asta e de la mine
- cam 50 g zahar, asta e tot de la mine
Se pune intr-un castron untul moale si smantana, se adauga bicarbonatul stins cu vin, putina sare, zaharul si faina, atata cat sa rezulte un aluat nelipicios. Se inveleste aluatul in folie si se baga la frigider pntru 1 ora. Se scoate, se imparte in mai multe bucati si se intind cercuri care se impart in triunghiuri. Se pot umple cu nuca macinata, rahat, gem etc. Se coc la foc mediu pana devin aurii. Se pudreaza cu zahar praf.
si sectiune
Foarte fragede si gustoase ;-)te pupam
RăspundețiȘtergereLa multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
RăspundețiȘtergereO bunatate cornuletele! Mai ales cele umplute cu gem amestecat cu nuci macinate!!!
RăspundețiȘtergereSi cu o cana cu cafea cu lapte...Hmmmmm!!!!
cred ca voi face si eu asa ceva...gustos si rapid!
RăspundețiȘtergereMiculino, exact asta e si reteta mea, de fapt a bunicii, pe care am invatat-o de la mama.
RăspundețiȘtergereNumai ca nu pun otet, iar in loc de bicarbonat, pun praf de copt.
Asa ca pot sa spun in gura mare ca sunt delicioase!!!
Mie imi plac mult si cu rahat.
Te pup si ma bucur sa te citesc din nou!
Un an nou fericit!
Nu ma opresc din ele cand incep sa mananc..in special cele umplute cu nuca. Eu le fac cu untura sunt delicioase, se topesc in gura. Sunt sigura ca si cu unt ,sunt tot asa de bune.
RăspundețiȘtergereLa multi ani,sanatate, zile senine si belsug!
te pup
Liana multumesc, va pup si eu cu mare drag.
RăspundețiȘtergereMimmi, ce ma bucur sa te vad, multumesc mult, numai bine va doresc si eu voua.
Alin, te pup multumesc.
Adnia, asa e merg repede si sunt tare bune.
Any, o sa incerc si eu cu praf de copt.Cu rahatul am eu o problema, nu ca n-ar fi bune.Te pup cu mult drag si-ti doresc implinirea tuturor dorintelor.
Nico, data viitoare le fac si eu cu untura.Iti multumesc din suflet si-ti doresc si eu tie si familiei tale numai fericire de acum inainte.
Te-am nominalizat pentru blogul anului 2012
RăspundețiȘtergerehttp://mmihalache.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html?showComment=1357417697284#c6685944839735431066
Maria esti foarte draguta si-ti multumesc.Sa ai duminica faina.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! Un an nou fericit!! De cand ma tot chinui sa las un comentariu si cand vin aici imi da eroare, fiinca acest blog contine virusi si mi se inchide pagina. Un premiu asteapta la mine sa fie revendicat. Pupici si o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Un An Nou bun cu bucurii si realizari maxime!
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult aceste cornulete!
RăspundețiȘtergereMaya, esti draguta multumesc mult.
RăspundețiȘtergereHaplea cu drag te-as servi.
Sa aveti dupa amiaza faina.
Adela, multumesc mult.Imi pare rau, nu stiam chestia asta.Am rugat prietene sa intre pe blog si mi-au zis ca nu e problema.Am sa mai verific.
RăspundețiȘtergerete pup si-ti doresc dupa amiaza faina.
Mai ai si pentru mine?:)
RăspundețiȘtergereBuni-buni, facea mama cate un lighean si ne obliga sa luam la scoala,la pachet,toata saptamana!:))
Adina iti fac cu cel mai mare drag.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina.
Ces petits biscuits sont délicieux.
RăspundețiȘtergereBon anniversaire et à bientôt
Crerd ca o sa incerc aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereTe pup, Cristina
Cristina ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si-ti doresc seara faina.
Se poate şi fără să pui la frigider?
RăspundețiȘtergereIulia, imi pare rau ca de abia acum am vazut intrebarea ta.
ȘtergereEu le-am facut doar bagand aluatul la frigider, dar cu siguranta se poate si fara. Doar ca, in general, daca nu bagi un aluat, care trebuie bagat, la frigider nu va fi la fel de fraged. E bun dar nu va fi la fel de sfarmicios.
Sa ai o seara faina, si daca mai ai intrebari, scrie-mi te rog.