Impropriu spus, intrucat a Principelui Puckler este inghetata. Inghetata in trei culori, vanilie, ciocolata si fructe, capsuni/zmeura. Apoi a aparut tortul Principelui Puckler, un blat maro si trei creme, asa cum am spus la inghetata. Iar ca o derivata e tarta, care ne-a placut foarte, foarte tare.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru blat
- 200 g faina
- 150 g unt rece din frigider
- 50 g zahar
- un varf de cutit sare
- un galbenus de ou
pentru creme
- 600 g branza de vaci
- 500 g mascarpone
- 5 oua
- zahar dupa gust
- 3 linguri bune amidon
- 200 g capsuni pasate
- 200 g ciocolata, eu am pus 100 g cu lapte, 100 g amaruie
- miezul de la o pastaie de vanilie, eu nu am pus
Pentru blat se amesteca faina cu untul taiat cubulete, cu zaharul, sarea si galbenusul. Se intinde foaie si se pune in tava tapetata cu unt si faina. Se baga tava cu aluatul la frigider, pana cand se prepara umplutura.
Pentru umplutura se amesteca 500 g branza de vaci cu mascarpone, cu zahar dupa gust, cu amidon, si cu cele 4 galbenusuri. Se imparte crema in trei.Intr-o parte se adauga capsunile pasate, in a doua se adauga ciocolata topita, iar in ultima restul de branza de vaci si ultimul galbenus. In crema galbena se pune si miezul pastaii de vanilie. Se bat spuma albusurile si se impart in trei, adaugandu-se in cele trei creme. Se scoate aluatul din frigider, se presara putin pesmet si se pun cele trei creme. Se baga la cuptor si se lasa pana se coace.
ingredientele pentru aluat
aluatul in tava gata de bagat la frigider
cele trei creme, eu le-am facut separat dar e mai bine sa se faca deodata si apoi sa se imparta
in prima parte am adaugat capsunile pasate, eu le-am pasat cu furculita, dar e mai bine cu blenderul
asa arata crema
in a doua am adaugat ciocolata topita
cam asa arata
iar in ultima parte am pus branza ramasa si un galbenus
asa arata crema de vanilie
aluatul scos din frigider presarat cu pesmet
pusa crema vanilie
apoi cea de capsuni
apoi cea de ciocolata
eu nu am adaugat in creme albusurile batute desi ar fi fost mai bine daca le adaugam, se intindeau mai usor cremele, iar la felie s-ar fi vazut mai frumos
se baga la cuptor pana se aureste blatul,iar cremele se incheaga
aici tarta gata coapta
felia
si sectiunea