miercuri, 1 august 2012
Piersici in aluat foietaj
De cand au aparut piersicile aromate in piata fac deserturi cu piersici. Vanzatorii din piata zic ca-s romanesti, de Oradea, eu habar n-am si sincera sa fiu nu prea ma intereseaza atata timp cat sunt aromate. De data asta reteta din " kiskegyed konyhaja ".
- un pachet aluat foietaj, mi-au iesit 12 buc.
- 1 lingura unt
- 50 g zahar brun
- 100 ml frisca nebatuta
- 100 g masa martipan
- 50 g gem de caise
- 50 g piscoturi macinate
- 1 ou
- 1 lingura buna de miere
- seminte de susan, eu n-am avut
Se pune untul la topit si se adauga zaharul. Se lasa sa se caramelizeze, apoi se trec jumatatile de piersici curatate de coaja si taiate in doua prin caramel. Se scot piersicile si se adauga frisca, apoi martipanul ras si se lasa pana se topeste martipanul. Se ia de pe foc si se adauga atatea piscoturi macinate cat sa rezulte o masa necurgatoare. Foile de foietaj se decongeleaza, si se taie in patrate. Pe fiecare patrat se pune o jumatate de piersica apoi putin gem de caise, apoi amestec de martipan. Se strang foietajele, se pun pe hartie de copt, se ung cu galbenus si se baga la cuptor. Se coc cam 20 min, se stropesc cu miere si se presara cu seminte de susan, apoi se mai coc pana se auresc.
masa de martipan
foietajul taiat
pe fiecare bucata se pune o jumatate de piersica si putin gem de caise
peste gem se pune masa de martipan
se inchid si se pun pe hartie de copt, apoi se ung cu galbenus
se pune mierea si semintele de susan apoi se mai coc pana sunt gata
de aproape
si sectiunea
arata perfect! fur si eu una!
RăspundețiȘtergereUn deliciu total:)!!!!!! Si noi suntem fani piersici, caise ......si aproape toate fructele:)! O seara fain!
RăspundețiȘtergereCred ca este super buna.Arata minunat.Pupici!
RăspundețiȘtergerece deliciu ai gatit! Arata excelent!
RăspundețiȘtergerecred ca-s delicoase,incerc si eu,adoram piesrsicile,te pup
RăspundețiȘtergeremda, cine mai stie de pe unde vin fructele, asa ca, vorba ta, aromate sa fie, restul nu mai conteaza :)). te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAdnia te rog sa servesti, cu drag pentru tine.
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc si la noi fructele sunt in toate dulciurile.
Dia, multumesc, da au fost tare, tare bune, foietaj + piersici= ceva super.
Lavi, multumesc mult, ma buc ur tare mult ca-ti place.
Yaya, multumesc, ma bucur tare mult ca vrei sa incerci, n-o sa regreti.
Va pup si va doresc seara faina.
Te pup si eu tare cu drag, ai dreptate.Sa ai seara faina.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru piersicile in foietaj. Au fost delicioase si ne-au prins foarte bine! Felicitari pentru toate retetele delicoase pe care le impartasesti aici! Te pupam! Natalia si Marius Ignat
RăspundețiȘtergereEu va multumesc pentru mesaj si ma bucur tare mult ca v-au placut.Sper sa ne mai intalnim si sa gustati mai mult din ce reusesc eu sa fac.
RăspundețiȘtergereVa asteptam la Mures si va pupam si noi cu drag.Seara faina sa aveti.