joi, 14 iunie 2012
Lapte de pasare cu spuma de capsuni
Adica o simplitate. Este un desert pe care mi-l pregatea Lucica destul de des cand eram mica. Mancam spuma, zeama mai putin. Vara o facea cu cpuma de capsuni si parca imi placea si ma tare decat cea simpla. Miculinul ar fi in stare sa manance non stop lapte de pasare, mai ales cu capsuni.
- 2 oua
- 300-400 ml lapte
- zahar dupa gust, eu am pus xilit
- putina sare
- 250 g capsuni
Galbenusurile se freaca cu zahar si cu sare. Intre timp se pune laptele la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se ia de pe foc, se racoreste putin si se toarna peste galbenusuri. Se pune din nou pe foc, se gusta de zahar si se lasa pana se ingroase.
Albusurile se bat cu zaharul pus treptat, spuma tare. Apoi se adauga capsunile sfarmate cu furculita si scurse de zeama ( nu de toata zeama, doar de cea care rezulta dupa sfarmarea cu frurculita ), si se bate din nou pana se intareste. Spuma de capsuni se serveste cu crema de vanilie racita.
aici laptele de pasare
de aproape
Nu am incercat nici o data,dar cred ca este buna si arata si tare bine!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Ce bine arata!!!! Uite asa inca nu am mancat , am sa incerc cat mai sunt capsune! Bune idee! Un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereGrozav,de cand vreau sa incerc reteta asta!
RăspundețiȘtergereEu nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
Interesanta combinatia,un deliciu,,,,no stai ca vin la tine astazi la desert!!!pupp!!
RăspundețiȘtergereLapte de pasare am mancat simplu...ce bun este ...cu capsuni ...trebuie sa fie si mai bun . Trebuie incercata varianta asta !
RăspundețiȘtergereAm facut mahalabieh...o bunatate...traduc reteta si o pun pe blog.
pupici ..o zi buna!
Micule de-ai sti de cand n-am mai mancat lapte de pasare! Si cat imi place!
RăspundețiȘtergereCan vine mama o rog sa-mi faca, ca are alt farmec facut de ea, imi aduce aminte de copilarie.
Cand ma gandesc la lapte de pasare ma gandesc la copilarie, acum cu reteta ta cred ca o sa ma gandesc mai mult si mai des.
RăspundețiȘtergereSincer nu am auzit de combinatia asta, dar e beton:)!!!!I love it! Pupici
RăspundețiȘtergereJanet, Miculinul ar manca non stop, iar mie imi place la fel de tare.
RăspundețiȘtergereAdela, a foarte buna combinatia.
Teo, multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
Dia cu mare drag ti-as da sa gust, e foarte bun.
Mirela te astept cu cel mai mare drag.
Nico, sunt deosebit de incantata ca v-a placut budinca de orez.De atunci am mai facut de cateva ori.E faina si combinatia asta sa stii.
Any, iti fac si eu cu drag daca vii incoace.
Zburatoareo/Zburatorule, bine ai venit si ma bucur mult ca ti-am adus de copilarie, si la mine laptele de pasare e legat de copilarie.Clar.
Maria, s-o incerci, sa stii ca e foarte buna si foarte simplu de facut.
Va pup cu mult drag si va doresc weekend fain.
N-am mai mancat de foarte multi ani. In varianta cu capsuni niciodata. Imi place cum arata spuma roz.
RăspundețiȘtergereMultumesc Criss.E foarte faina combinatia vanilia, fructe acrisoare.
RăspundețiȘtergereSa ai weeknd fain.
În varianta asta înca nu am vazut laptele de pasare niciodata! Suna foarte bine!
RăspundețiȘtergereMaya pentru noi combinatia vanilie cu fructe acrisoare e foarte buna.
ȘtergereTe pup si-ti doresc o saptamana faina.
no asta da! eu nu sunt mancatoare de lapte de pasare, insa cu spuma de capsuni as manca! mult si bine :)) o zi faina!
RăspundețiȘtergereCorina draga, cu mult drag ti-as face.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi faina.