Placinta cu carne, care ziceam ca a umbrit putin checul n-are nimic deosebit. Ma rog, ceapa se pregateste putin altfel, asa mi-a si atras reteta atentia, dar nu sunt chiar sigura ca asta e motivul. Poate doar s-a nimerit sa ne placa noua mai mult, habar n-am, cert e ca a fost foarte, foarte buna, parerea e unanima. E buna si rece, bagata insa putin la microunde e perfecta.
Reteta de pe culinar.ro, mai putin aluatul care l-am facut eu dupa reteta de aici.
pentru umplutura
- 400 g carne macra, la mine a fost mai mult si am pus amestec porc+vita
- 1 ceapa mai mare, eu am mai pus una mica
- 1 lingura untura, eu am folosit ulei
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- condimente sare, piper
- verdeata tocata
- galbenus pentru uns deasupra
Se taie carnea ca si pentru tocanita si se pune la calit in ulei. Eu am pus-o la calit si cu o ceapa mica taiata marunt. In reteta scria ca ceapa se baga la cuptor, asa am facut si eu cu ceapa mai mare, dar nu puteam sa nu pun putina ceapa si cu carnea la calit. Eu am pus si un catel de usturoi, condimente, apa, putin vin si am lasat pana s-a inmuiat carnea. Ceapa mai mare se baga la cuptor sa se coaca. Eu facand placinta in aceeasi zi cu checul am bagat cepa la cuptor odata cu checul cu ciuperci. Carnea rece se toaca, se gusta de sare si piper si se amesteca cu ceapa tocata si ea. Se dau prin masina de tocat, eu am facut cu robotelul. Se adauga putina smantana si se umple plcinta. Se unge cu galbenus si se baga la cuptor pana devine aurie.
carnea si ceapa tocate
adaugat oul, smantana si verdeata tocata
cam asa arata umplutura
aici placinta inainte de a fi bagata la cuptor