duminică, 4 decembrie 2011
Duennerle
In ziua libera de 1 decembrie am mai mesterit ceva pe langa ciolan, si anume o pizza svabeasca, dunnerle. Crocantoasa, cu cascaval si ceapa, tare bune langa un pahar de vin, sau bere.
Atunci cand faceau svaboaicele paine, din cate un rest de aluat, intindeau foaie subtire, puneau pe ea ceapa, smantana, branza si iesea un dunnerle, numai bun crocantos. Am gasit multe variante, eu ales una simpla, simpla, cu cascaval si ceapa.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- 250 g faina
- drojdia aferenta, 1/2 pliculet daca e uscata
- 125 ml lapte caldut
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
- 500 g ceapa
- 1 lingura buna de unt
- 100 g cascaval dat pe razatoarea mare
- sare, piper
- eu am pus sare si in aluat
Din faina, drojdie, lapte, ulei, zahar si sare, se framanta un aluat elastic, care se lasa la un loc cald la crescut cam 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in unt. Se potriveste de sare si piper si se lasa la racit. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde foaie subtire, eu am luat cea mai mare tava care o am, se presara ceapa calita, apoi cascavalul dat pe razatoare, si se baga la cuptor pana se aureste. Cu cat se intinde mai subtire, cu atat e mai crocantoasa.
aluatul in tava, pusa si ceapa
presarat cascavalul
scoasa din cuptor
si gata de bobinat
Imi place foarte mult! Nu am auzit pana acum de reteta, dar merita incercata.
RăspundețiȘtergereVai cat de buna trebuie sa fie !!! te pup
RăspundețiȘtergereApetisanta,aspectuasa si buna!
RăspundețiȘtergereTe pup !Alynusa
Arata grozav si pe deasupra pare si simplu de facut!
RăspundețiȘtergereduminica frumoasa!
Arata Yumy! Simplu si foarte bun! o seara placuta! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAlexandrina, multumesc.Ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
RăspundețiȘtergereNela, cu mare drag te-as servi.
Alynusa, esti tu o scumpa, multumesc.
Asa e Violette, simplu de facut si tare buna.
Adela, multumesc .
Va pup cu drag si va doresc o saptamana cat mai faina si usoara.
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya, ma bucur mult ca-ti place.O saptamana faina sa ai.
RăspundețiȘtergereCum se pronunta duennerle asta, ca mi-am incalcit limba? ..hi,hi...zici ca e crocanta? pazea ca vin! puuup
RăspundețiȘtergereSe pronunta nemteste :).Te astept la mine, sa te invat si sa te servesc cu drag.Cu cat intinzi mai subtire foaie cu atat e mai crocant.
RăspundețiȘtergerePupic lui Tudor.
Offf alta bunaciune! Super bine arata si cred ca ar avea mare trecere la toata familia! Te pupam cu totii :)
RăspundețiȘtergereHappylik, va astept la o portie ?Pupam cu drag toata gasca.
RăspundețiȘtergereCombinatia dintre aceasta pizza svabeasca si un pahar de vin sau bere este garantata, de nota 10!!!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereAsa e Maria.Mare dreptate ai.te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereMiculeeeeeeeeee! nu mai zic nimica.
RăspundețiȘtergere