miercuri, 19 octombrie 2011
Creveti la cuptor
Draguta de Valentina, o prietena a mea de pe " retete in imagini ", care gateste numai minunatii, a pomenit la un moment dat de niste creveti pe care ii face ea la cuptor. Am ciulit urechea, i-am executat si cu siguranta nu ultima data. Prima data am facut greseala sa cumpar creveti de aia mici, mici, dar acum stiu cum sta treaba, si voi lua doar din astia mai marisori.
Coincidenta face ca si mie si Miculinului sa ne placa foarte mult fructele de mare, pestele si orice vine din apa. In unele concedii ne comandam efectiv doar asa ceva. Cea mai tare coincidenta insa in ce ne priveste, a fost cand am inceput sa iesim impreuna si sa povestim una, alta despre noi sa ne cunoastem mai bine. La un moment dat, eu foarte barosana i-am spus ca am facut scoala germana. La care el s-a uitat zambind la mine si mi-a zis ca si el.
dar sa trecem la creveti
- creveti congelati sau proaspeti, decorticati
- usturoi presat sau dat pe razatoare
- frunze de cimbru proaspat e cel mai bine, dar merge si uscat
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Se amesteca crevetii cu aceasta marinata si se baga la frigider pentru cel putin 1 h. Eu i-am lasat peste noapte pentru ca asa mi s-a potrivit. Se pun apoi pe hartie de copt intr-o tava si se baga la cuptor pentr 45 min.
Minunati, si sosul ala care il lasa in tava, n-am cuvinte. Vale, multumesc tare mult pentru reteta.
crevetii cu ingredientele pentru marinata
in tava inainte de cuptor
gata de bobinat
de aproape
I-as infuleca dintr-o inghititura!!!
RăspundețiȘtergereVai,ca bine mai arata!!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Alynusa
Tare faini ti-au iesit scumpa mea!! Ma bucur ca va plac :)
RăspundețiȘtergerePupici multi :)
Cateva minute am stat sa ma gandesc cine e Valentina. :) Apoi mi-a picat fisa ca trebuie sa fie Happy. :). Super arata crevetii si mie imi plac desi nu am gatit decat o singura data.
RăspundețiȘtergereMicule, mi-ai facut o poftaaa! am o punga cu fructe de mare in congelator si i-am cam pus gand rau pentru azi :))
RăspundețiȘtergereAnto, cu mare, mare drag ti i-as oferi.
RăspundețiȘtergereAlynusa, multumesc ma bucur mult ca-ti plac.
Vale, sunt cei mai buni creveti de mine facuti vreodata.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Arata foarte bine, merita o incercare...dar nu pt mina sa mananc!!!!
RăspundețiȘtergereOana, inchipuieti-i pe aia mai mari care au si capul si te preivesc din farfurie.Noua ne plac de zici ca numai cu de astia ne-am hranit de cand ne-am nascut.
RăspundețiȘtergerete pup cu drag Oana.
imi plac si ii fac des cu paste,asa nu am faucut niciodata,am sa incerc
RăspundețiȘtergerei-am facut in fel si chip,pe gratar, prajiti ,frigarui,dar la cuptor n-am incercat,ca la astia mi se parea greu de controlat temperatura, ca repede trec de la bun la cauciuc !dar am sa incercsi varianta ta !
RăspundețiȘtergereYaya ma bucur mult ca vrei sa incerci reteta.
RăspundețiȘtergerePansy n-au fost deloc, deloc cauciucati.
Va pup si va doresc weekend minunat.
Dar nu este prea mult 45 de minute??
RăspundețiȘtergereSincera sa fiu, noua ne plac foarte mult asa. Acum nu sunt experta in fructe de mare, dar daca te pricepi si stii ca e mai bine sa fie tinuti mai putin, o sa incerc si eu sa-i tin mai putin.
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai.