joi, 25 noiembrie 2010
Cornuri cu salam si cascaval
Duminica trecuta i-a fost pofta Herrului Micul de cornuri umplute, si normal ca nu m-am putut abtine sa incerc o reteta noua. Gasisem ceva ce imi facea cu ochiul intr-un numar vechi din " Secretele bucatariei ", si bine am facut ca le-am incercat pentru ca au fost foarte bune.
pt. aluat
- 400 g faina
- 400 g branza de vaca
- 200 g unt
- putina sare
- eu am pus si putin chimen macinat, cimbru
pt. umplut
- 200 g salam
- 150 g cascaval
- 3 linguri de capere
- 2 linguri de passata di pomodori
Ingredientele pentru aluat se amesteca, se formeaza o bila, se acopera si se lasa 30 min. Salamul, cascavalul si caperele se taie marunt si se amesteca cu passata di pomodori.
Se intinde aluatul, se taie triunghiuri care se umplu cu salam si cascaval.
aluatul
ingredientele pentru umplutura, eu am pus si putin pesto rosu
aluatul intins, eu am pus si faina integrala
cornurile
si sectiunea
Ce interesante cornurile astea! Hm, pacat ca nu pot decat privi... Am adus insa o stafeta, a Prieteniei.
RăspundețiȘtergereOau ce frumoase sunt cornurile tale!!! Cred ca sotul tau a fost super incantat de aceastea.
RăspundețiȘtergereAm sa salvez si eu reteta.
sunt un deliciu,,,,,,desi sincer nu mi-e pofta ca eu toata ziua fac cate ceva din astea saraturi,,,,dar ti-au iesit super,,,,,pupici si o seara faina!!
RăspundețiȘtergerece frumusele stau ele acolo in cosulet si cum ascund o umplutura savuroasa!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, sunteti tare, tare dragute.
RăspundețiȘtergereElena, multumesc mult, esti o scumpa, dar stafeta am postat-o deja.Dar tu esti o prietena minunata si multumesc ca te-ai gandit la mine.
Bianca, sunt foarte bune si ma bucur tare mult ca vrei sa le incerci.
Vincent, am sa inscriu blogul si la voi, multumesc mult de invitatie.
Mirela multumesc,pentru tine insa am sa pregatesc altceva.
Pup mama de Iepu, care de fiecare data e draguta si foarte atenta.
Pfuuua, chiar azi am facut niste briose cu mazare si bacon, daca stiam, faceam si cornurile tale. Sau lasa ca imi scriu reteta si le fac maine. Iau si cosul...hi,hi...plin! puuup
RăspundețiȘtergereUite cum ranjesc la mine cornurile astea, e imposibil sa nu-mi fie pofta!
RăspundețiȘtergereMicule ce bine arata cornurile!
RăspundețiȘtergereMicule ce e cu tine ?da un semn de viata pentru ca nu mai stim nimic de tine .Te pup
Oana, esti dementiala.Multumesc, te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereNela, apar, apar, multumesc pentru grija.Te pup cu mult drag.
Alice, multumesc pentru mesaj.
Sa aveti o zi minunata.
Micule, m-ai mai bagat la un "musai"!
RăspundețiȘtergerete pup
Ralu, n-o sa-ti para rau, garantez.
RăspundețiȘtergereTe pup si pe tine si piticul.
Yvonne, multumesc din toata inima pentru gestul tau generos, legat de siropul de agave. Si ce potriveala, de-abia astept sa vad ce vei alege sa pregatesti la darul de Craciun. Imi plac surprizele. Eu deja m-am gandit ce fac pentru "Boabe de cafea". Adresa mea de mail este publica, deci, nu-i nici o problema daca publici acest comentariu - bucatariaelenei@gmail.com
RăspundețiȘtergereBune ...si se pot umple cu tot ce vrei si ce nu vrei! ;-)
RăspundețiȘtergereo duminica placuta!
Elena, cu multa placere pentru tine.
RăspundețiȘtergereTare mi-ar place sa-ti placa si surpriza.
Nico, o duminica frumoasa sa ai si tu.
Yvonne excelenta idee ,am sa le fac si eu ...si poate or vrea ai mei copii sa le ia ca pachetel la scoala :)
RăspundețiȘtergerePupici
Lory
Am si o rugaminte ,un vot si pentru mine daca iti place reteta mea inscrisa la concurs pe RC.
RăspundețiȘtergerehttp://reteteculinare.ro/forum/discutii/noiembrie_2010_votare_bucatarul_lunii_retete_cu_ciocolata-7681/
Pupici
Lory
Ma bucur ca vrei sa le faci.Eu cred ca le vor placea copiilor.
RăspundețiȘtergereCu multa placere, te votez.
Te pup si eu si-ti doresc o seara frumoasa.
Multumesc mult !!:*
RăspundețiȘtergereAzi le vin de hac cornurilor :))
O saptamana cat mai placuta
Pupici
Lory
Cu multa placere Lory, si spor la fabricat cornuri.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi frumoasa.