marți, 26 octombrie 2010
Bomboane Brigadeiro
Numele acestor "bomboane", vine de la portughezul multumesc, obrigado. Asa incantata eram in Portugalia, ca un cuvant pe care-l foloseam des, se pronunta asa de usor. Asta spre deosebire de multele cuvinte cu sh, sau s ( pronuntat interesant de tot ) la spanioli, pe care n-o sa le pot invata veci, asa de complicat mi se pare. Imparteam la obrigado, prin hotel, restaurant si magazine, de n-aveam treaba. Dar acum la bomboane. Reteta e de la Monica, buna mea prietena de pe Retete in imagini, si imi pare tare, tare rau, ca n-am incercat-o mai devreme.O mica scuza am, necesita lapte condensat, dar draga de Monica, a rezolvat si problema asta.Multumesc pentru tot, Monica. Am facut bomboanele, sa ajut pe cineva, si-mi pare tare bine ca au fost apreciate.
- 400 g lapte condensat
- 100 g unt
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 10-15 biscuiti
Pt, glazurat bomboanele, nuca macinata, cocos, cacao, fulgi de ciocolata etc.
Laptele condensat, untul si mierea se pun intr-un vas, la foc, foarte, foarte mic. Se amesteca continuu si cand incepe sa se maroneasca ( 20-25 min ), se adauga cacaoa. Se ia amestecul de pe foc si se adauga biscuitii rupti bucati. Se pune amestecul pe o farfurie, eu l-am lasat in vas, si se baga la frigider pana sa intareste. Cu mana umeda se formeaza apoi bile, care se dau prin cacao, cocos, nuca macinata, alea, alea.
Pentru asta, iti multumesc mult de tot, Monica.
laptele condensat, untul si mierea pe foc
adaugata si cacaoa, dupa 20-25 min de amestecat
asa arata inainte de biscuiti
astia-s biscuitii care-mi plac mie, ii iau de la Kaufland
pusi si biscuitii sfarmati, dar nu de tot
amestecul inainte de a-l baga la frigider
si bomboanele
o poza cu amprenta mea, daca voi cadea vreodata cu avionul, poza asta se va putea folosi, sa ma identifice
Superbe!
RăspundețiȘtergerebomboanele astea-s o bunatate,de multa vreme nu le- am facut ,ajuta-ma si pe mine,macar cu vreo 2 :),arata tare bine!
RăspundețiȘtergeremmmmm,,,,ce bunaciuni ai facut.....fur si eu una.Pupici si o seara faina!!!
RăspundețiȘtergereAwesome & Great taste ! I Like it very much!
RăspundețiȘtergereCongrats!
Ce frumos le-ai glazurat.Si ce m-a distrat amprenta care ai lasat-o .hihihi.
RăspundețiȘtergereVai dar ce bine arata!!!!!
RăspundețiȘtergereObrigada(o) pentru aceasta reteta minunata!!!O seara frumoasa iti doresc!!!
ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereSuper! Perfect , am lapte condensat si restul ingredientelor in casa, le fac pentru sambata cand am musafiri la cina.
RăspundețiȘtergereAbia astept...ciaoooo!
Mimi multumesc mult, dar de fapt torturile tale sunt superbe.
RăspundețiȘtergereAlisuc te-as ajuta cu mare placere, cu o portie intreaga, dar esti asa de departe.Pup Iepu francezul.
Mirela, cu multa placere pentru tine, cate doresti.
DSdiva, thank you very much.
Maria multumesc mult, esti tu prea draguta.
Judy, cu mullacere, sau com prazer.Daca nu e corect, il trag pe google de urechi.
Geta, cu multa placere te-as servi.
Nicoleta, ma bucur ca vrei sa le incerci, si te astept cu impresii.
Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.
De multe ori am dat peste bomboanele astea ,dar nici o data nu le-am facut!Cred ca este timpul sa le incerc!
RăspundețiȘtergereJanet, te asigur ca nu vei regreta.
RăspundețiȘtergereO zi faina sa ai in continuare.
Foarte bine arata bombonicile Micule... Ca de obicei... de fapt... Te pup
RăspundețiȘtergereFelis, iti multumesc si va pup, in special pe Mihai.
RăspundețiȘtergereO seara faina sa aveti.
Au iesit super! Mi-a venit ideea sa pun ceva nuca de cocos si inauntrul compozitiei...super!
RăspundețiȘtergereMersi ..le-a placut si musafirilor.
un sfarsit de saptamana placut!
Ma bucur mult Nico.Cu multa placere.
RăspundețiȘtergereData viitoare pun si eu nuca da cocos, ca suntem fani amandoi.
Weekend placut sa aveti si voi.