duminică, 19 septembrie 2010
Prajitura cu smochine si crema de vanilie
Scriu acest post, inca sub influenta familiei Iepu, cu care am petrecut doua zile tare frumoase, dar care au trecut atat de repede, incat de abia ne-am dat seama de ele. Tare frumos a fost.
Prajitura asta insa am facut-o mai demult, dupa o reteta de Bernd Siefert, patiser pe care l-am descoperit datorita Cameliei. Cami, multumesc. Are torturi superbe, unele dintre ele, le gasiti executate pe blogul Cameliei.
- o foaie de aluat foietaj
- 1 galbenus
- fulgi de migdale
- 50 g zahar brun
pt. umplutura
- 150 g prune
- 80 ml vin rosu
- 80 g smochine proaspete
- 1 portocala
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- scortisoara pudra
- 4 foi gelatina
- 15 g samburi de pin
- 130 g zahar
pt. crema de vanilie
- 4 foi de gelatina
- 400 ml lapte
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 125 g zahar
- 25 g amidon
- 25 g faina
- 200 ml frisca
Aluatul se tiae patratele, in revista scria 6x6 cm, dar eu le-am facut 5x5 cm sa poata fi bagate mai usor in gura. Se ung cu galbenus batut, se presara cu fulgi de migdale si zahar brun si se baga la copt. Se lasa pana se auresc. Pt. umplutura se taie fructele marunt, se amesteca cu restul ingredientelor ( mai putin gelatina )si se pun pe foc. La sfarsit se iau de pe foc, se racesc putin, si se amesteca cu gelatina hidratata si topita.
Pt. crema de vanilie, se pune laptele cu semintele de vanilie la fiert. Ouale, galbenusurile, zaharul, faina si amidonul se bat impreuna. Se adauga in laptele luat de pe foc, si putin racit. Se pun din nou pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se raceste putin si se adauga gelatina hidratata si topita. Cand incepe sa se inchege se adauga frisca batuta spuma.
Pe jumatate din patratele de aluat se pune crema de vanilie si fructe si se acopera cu alt patratel de aluat.
aluatul pregatit pentru copt
amestecul de fructe
asta e frisca pe care o folosesc eu, naturala si foarte, foarte buna
cam asa arata gata batuta
crema de vanilie, care mi se pare foarte, foarte buna, fara atata faina, daca se face cu agartine ( eu nu mai am ), e chiar ok
fructele, foarte, foarte bune
prajitura gata
de aproape
in revista avea mai multe straturi, dar mie doua mi s-au parut suficiente. E o prajitura foarte, foarte buna.
Cit de bine arata si gustos!
RăspundețiȘtergereFoarte tentant!
O saptamina reusita!
ce bine arata...salivez
RăspundețiȘtergereCat de bine arata.......si ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Cred ca e deliciosa. Foarte aromata!
RăspundețiȘtergereO saptamana buna, iti doresc!
Multumesc sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc la toate o saptaman cat mai frumoasa.
Place si la moi ;) prajitura asta, se pare ca smochina fu la cinste :). Pupaturi
RăspundețiȘtergereMultumesc draguto.Asa e, smochina inainte de toate.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu mare drag si-ti doresc o zi frumoasa.
Cred ca este delicioasa!Imi plac tare mult smochinele...si da tare bine la preparate!
RăspundețiȘtergeretare frumos a fost si tare scurt,intr-adevar,timpul petrecut impreuna,iepu te pupa!
RăspundețiȘtergereiar prajitura de asta as putea minca in nestire,la cit de aratoasa e ,cu smochina aia tronind pe ea!
Micule ce minunatie e acolo !Ce bine arata ...Te pup si o zi placuta
RăspundețiȘtergereAluatul presarat cu migdale si zahar brun, m-a incantat...
RăspundețiȘtergereJanet e tare buna.Si mie imi plac.
RăspundețiȘtergereAlisuc, pupam familia Iepu cu drag.Cat despre praji, multumesc, poate data viitoare fac din asta cand veniti.
Nela, tu de fiecare data esti mai mult decat o scumpa.te pup cu mare drag.
Liana, ma bucur mult ca-ti place.
O zi frumaosa sa aveti.
Buna ziua! Numele meu este Georgeta Bocse si sunt content manager la culinar.ro. Va contactez pentru ca doresc sa va propun o colaborare cu site-ul nostru. Nu am gasit date de contact pe blog, de aceea va scriu aici. Va rog sa imi trimiteti un mail la adresa georgeta.bocse@informmedia.ro
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult dulciurile iar prajitura arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereDar cum de am sarit peste asa o bunatate de reteta???Smochine.......crema......toate super bune!!!Notat!!Noapte buna!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereVa doresc la toti un weekend placut.
arata delicios
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
RăspundețiȘtergere