joi, 18 februarie 2010
Prajitura cu mere, Dorset
Printre cei carora le plac prajiturile cu mere si branza, ne numaram si noi, eu si Mitu.De asta incerc cu zel orice noua varianta de prajitura cu mere.Initial cand am gasit reteta asta, m-am entuziasmat teribil, " woow o noua reteta ", apoi dupa ce am citit-o m-am mai dezumflat, pentru ca nu era chiar ceva nou, aluat cu mere taiate in el.
Apoi dupa ce am pregatit-o m-am entuziasmat din nou, pentru ca a fost foarte, foarte buna.Dupa ce citind-o, mi-am zis " ei, nimic nou ", mancand-o, am constatat " nimic nou, dar totusi, foarte, foarte buna".
Reteta de pe Technicolor Kitchen .
- 225 g unt la temperatura camerei
- 450 g mere, eu am pus doua mere mari
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 225 g zahar, eu am pus 200 g si a fost super ok
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua mari
- 225 g faina cu agent de crestere, eu nu folosesc din aia, am pus praf de copt
- 2 lingurite praf de copt
- 25 g migdale macinate in robot, adica nu foarte marunt
- putina sare, asta e de la mine
- 1 1/2 linguri zahar brun
Pentru servit eu am luat frisca naturala si gem acrisor.
Se curata merele si se taie feliute subtiri.Se stropesc cu zeama de lamaie.
Se macina migdalele, eu cu robotelul nu foarte marunt, dar puteti si cu macinatorul de nuca marunt, marunt.
Se bate spuma, untul cu zaharul, vanilia si sarea.
Se adauga ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare ou pana se incorporeaza.La faza asta puteti pune si cate putina faina, pentru a nu se taia.
Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se pune in amestecul de unt, apoi se adauga coaja rasa de lamaie.
Se pun si migdalele macinate si se amesteca dar nu foarte mult.
Se adauga si merele, dupa ce au fost puse pe un servet absorbant, si tamponate pentru a le usca bine, bine de tot.Parerea mea e ca asta e cel mai important la aceasta prajitura.
Aluatul se pune in tava unsa si tapetata, se niveleaza si se presara cu zaharul brun.
Se baga tava in cuptorul preancalzit la 180°C.
Prajitura coapta.
O poza mai de aproape.
Felie de parjitura cu mere, Dorset.
Si inca o poza.
Oauuu ce praji, vai imi ploua rauuu
RăspundețiȘtergereCe bine arat si treaba aia cu inca o poza m-a dat gata!
Unde-i rost de praji cu mere hop si ei! Trecuta in lista de facere, Miculina esti minunata
Oana esti tare draguta, dar tu stii asta.Multumesc, ma bucur mult ca-ti place.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergeremicule arata de milioane.imi si imaginez cat de parfumata si buna este.sa te gandesti si la mine cand papi o feliuta.pupici
RăspundețiȘtergereSarah multumesc, ma bucur mult ca-ti place.Cu multa placere te-as servi, nu numai sa ma gandesc la tine.Pupici si tie si mai ales nepoteilor.
RăspundețiȘtergereAsta o trec in catastif ca-i cu mere :D:P
RăspundețiȘtergereMultumesc de reteta si felicitari... arata asa de bine ca-mi vine sa musc din monitor :P
Extra mega super si numai pt ca este cu mere, nu mai vorbesc de prezentare... Miculina esti minunata! Te pup tare
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit prajitura ta,ca si blogul de altfel...felicitari!
RăspundețiȘtergereVale, multumesc, esti tu mult prea draguta, ca de fiecare data.Va pup si eu pe toti, cu mult, mult drag.
RăspundețiȘtergereTot a ta, iti multumesc tare mult, si pentru vizita si pentru aprecieri.O zi frumoasa sa ai.
Micule super prajitura,foarte faina,te tzuc!
RăspundețiȘtergereClaudia, multumesc, esti tu o dulce.Te tzuc si eu si-ti doresc weekend fain.
RăspundețiȘtergerece combinatie aromata si ce bine arata,ca sa nu mai zic ce prezentare ste-by-step de exceptie!te pup,si eu astept sa ne revedem!
RăspundețiȘtergereAlison draga de tine, mai poti?Multulesc mult, ma bucur ca-ti place.
RăspundețiȘtergereMiculino, gata am notat pentru saptamana viitoare. Si mie-mi plac prajiturile cu mere.
RăspundețiȘtergereGhiocel multumesc, ma bucur ca-ti place.Sa usuci bine merele, weekend placut sa ai.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa o incerc :P
RăspundețiȘtergereEu sunt lesinata dupa ceva-urile cu mere :D
O saptamana placuta si insorita!!!
Te imbratisez cu drag,
Alina
Alina, multumesc.Cred ca de la tine vine soarele, e asa de frumos afara.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate iti doresc si te pup si eu cu mare drag.
Hihihi ma gasit prajitura ...mama ce fain arata si ce bine suna.Foarte faina Micule
RăspundețiȘtergereRetetele tale sunt interesante si gustoase
Te pup si tine-o tot asa
Doly draga, multumesc mult, esti tu tare, tare dulcica.Te pup si eu cu drag si bafta sa ai.
RăspundețiȘtergere