Sunt preferatii mei, de cand eram mica.Si-mi plac simpli, doar cu ou, unt si smantana.Fara cascaval ras deasupra, fara carnati, fara sosuri, asa simpli.
In a doua zi de |Paste totdeauna se faceau la noi cartofi frantuzesti, cu ouale fierte ramase.
- cartofi fierti, depinde de cantitatea dorita
- oua fierte
- 50 g unt
- 200 g smantana
- sare
- putin pesmet
Se fierb ouale si cartofii, se racesc si se curata.Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se pune un rand de cartofi fierti, taiati felii.Se sareaza apoi se pune un rand de oua fierte taiate felii.Se mai pune putina sare, se taie bucatele mici de unt si din loc in loc se pune smantana.Se repeta operatia, ultimul rand sa fie de cartofi.Peste cartofi se pune smantana.Se baga la cuptor pana se rumenesc.
primul strat de cartofi+oua
unt si smantana
gata de cuptor
si scosi din cuptor