vineri, 29 mai 2015
Taietei cu branza
Cand eram mica si o felie de carne la felul doi, reprezenta o grea incercare pentru mine, taieteii cu branza erau ca o gura de oxigen. Se mancau usor, imi placeau ( si-miplac ) la nebunie, ce mai erau perfecti. E adevarat insa ca nu-mi plac decat sarati, si asa cum ii facea Muni si mama mea. Sunt sigura ca e chestie de obisnuinta, la fel cum si painea cu ou imi place doar sarata.
Era o perioada in studentie, cand maica mea facea ca trenul cand mergeam in weekend acasa, si intreba ce sa gateasca, iar eu ii ziceam budinca de gris si taietei cu branza. Ea se saturase de facut, dar eu nu de mancat.
Cantitatile sunt variabile.
- slanina 3 feliute
- 200 g paste late, Muni le facea acasa, eu folosesc tagliatelle
- 250- 300 g branza de vaci
Intr-un vas se pun pastel in apa cu sare, la fiert. Slanina taiata marunt se pune intr-o cratita la prajit. Taieteii fierti si scursi de apa, se pun peste slaninuta si se amesteca bine, astfel incat fiecare pasta sa fie imbracata in slanina topita. Asta va face ca branza de vaci, care e una mai apoasa, sa se lipeasca de paste. Mai bine nu stiu sa explic. Sepune sare dupa gust si se pot servi si cu smantana. Mie-mi plac fara, si-miplac si a doua zi reancalziti intr-o tigaie, sa faca crusta.
de aproape
marți, 12 mai 2015
Tort Brigadeiro
Am aflat prima data de bomboanele brigadeiro de la Monica, o prietena de pe retete inimagini, careia ii multumesc si pe care o pup. Sunt absolut fantastice, cel putin pentru gustul nostru. Reteta ei e cu biscuiti, nu stiu daca e original asa, dar pentru mine nici nu conteaza. Imi plac asa de mult, asa cu biscuiti, incat raman fan al acestei variante.
Ideea tortului vine de aici. Reteta de crema este insa cea de la Monica. Ramane cel mai bun tort de ciocolata facut de mine.
pentru blat:
- 4 oua
- 3 linguri faina + 1 lingura de cacao
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- putina sare
pentru crema am folosit reteta de aici, dar am dublat cantitatile pentru ca sa-mi ramana si de cateva bomboane, biscuiti am pus doar 100 g si macinati foarte fin,nu ca la bomboane
pentru insiropat am caramelizat 3 linguri de zahar, am stins cu apa si am lasat sa se topeasca zaharul
se glazureaza tortul cu ciocolata topita in frisca, eu am folosit 150 g ciocolata si 100 ml frisca
Pentru blat se bat ouale cu zahar si sare si ulei apoi se adauga faina in ploaie si se amesteca cu grija. blatul copt se taie pe trei nivele, se insiropeaza, se umplu cu crema, dupa care se orneaza.
asa arata tortul meu, urat la aspect, sta sa cada, dar super, super bun
si felia celui mai bun tort de ciocolata
de aproape