Da, o prajitura cu gust de cozonac cu visine. Foarte buna.
Butterkuchen este o prajitura cu aluat dospit si mult unt. Varianta asta are si visine in compozitie si e cu atat mai buna. Din pacate nu e dietetica deloc. Aici puteti citi cate ceva despre aceasta prajitura.
Iar reteta este de pe situl german lecker.de
- 550 g faina
- drojdie aferenta fainii, eu pun un cub
- 5 linguri + 175 g zahar
- 200 g unt
- 1/4 l lapte
- 1 ou
- 500 g visine
- 100 g fulgi de migdale, eu nu am pus
- unt pentru uns tava
Se freaca drojdia cu putin zahar si se dilueaza cu putin lapte. Se lasa la loc cald sa creasca. Eu nu pregatesc faina, decat dupa ce vad ca drojdia e ok. Daca nu e buna drojdia, nu mai stric restul ingredientelor. Se pune faina si sarea intr-un castron. Se adauga in mijloc drojdia crescuta 75 g zahar, 75 g unt topit, oul si laptele. Se framanta, api se lasa aluatul intr-un loc caldut sa cresca 30-60 min. Eu il las cam o ora. Dupa ce a crescut se imparte in doua parti. 2/3 din aluat intinde foaie in tava unsa, se presara cu linguri zahar si se pun visinele curatate. Se intinde si restul de aluat si se acopera visinele. Cu degetul se fac adancituri in foaia de deasupra. In fiecare adancitura se distribuie unt taiat cubulete ( cele 125 g ramase ). Se presara cu 100 g zahar si fulgi de migdale. Se mai lasa 1/2 de ora la crescut, apoi se baga la cuptor pana se aureste.
aici aluatul presarat cu pesmet, asta e de la mine
puse si visinele, la mine au fost mai mult de 500 g, cam 800 g
pusa si a doua foaie si untul, eu nu am mai pus zahar si migdale
si aici prajitura