Aperitivul asta face parte din categoria " imi pare rau ca nu am incercat reteta mai devreme " , nu de alta, dar as fi putut profita de ea mai demult. Am facut aperitivul asta la ziua lui Matei, dar n-am reusit sa fac poze, dar l-am facut de atunci de multe ori asa ca am si poze.
Reteta este de pe blogul lui Any, un blog de pe care voi mai face multe retete, numai sa le vina randul.
Mersi Any pentru reteta.
- 5 oua
- 120 g faina
- 110 ml ulei de floarea soarelui
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 120 g parmezan, sau alt fel de branza tare
- 1/2 ceapa
- 500 g zucchini
- 120 g morcov
- sare, piper
Se dau pe razatoaremare zucchini si morcovul, ceapa pe razatoarea mica, eu le-am amestecat, apoi se storc. Se bat ouale cu uleiul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cu telul se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Se adauga legumele stoarse, branza, sarea si piperul. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie, e mai sigur ca nu se prinde, si se baga la cuptor pana se aureste.
Mie imi place super tare s-o mananc cu iaurt grecesc, dar si goala e super buna.
Any iti multumesc mult pentru reteta asta faina.
cam asa arata gata
de aproape