luni, 31 decembrie 2012
La multi ani!
Va doresc un An Nou fericit, plin de impliniri, bucurii, fericire si implinirea tuturor dorintelor !
miercuri, 19 decembrie 2012
Ecler
Stiu ca n-am mai dat de un secol pe aici, dar e din cauza timpului care nu-mi ajunge deloc. Sunt bine si multumesc mult pentru grija. In urmatoarea perioada voi posta tot foarte rar, dar pe urma lucrurile-si vor reveni la normal.
Am facut recent eclerele astea si pentru ca mi-au iesit foarte bune m-am gandit sa le pun, nu-i exclus sa foloseasca cuiva.
Reteta din " kiskegyed konyha ".
- 1/4 l apa
- 70 g unt
- 1 linguritazahar
- un varf de cutit sare
- 150 g faina
- 4 oua mari sau 5 daca-s mici
Apa, untul, zaharul si sarea se pun pe foc si se lasa sa se infierbante. Se adauga faina dintr-o data si la foc mic se amesteca. Se opareste aluatul, adica se lasa pe foc pana cand pe fundul cratitei se formeaza o pojghita alba. Se ia apoi de pe foc si se adauga un ou. Se incorporeaza. Se lasa apoi la racit si se adauga celelalte oua, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana cand cel precedent nu s-a incorporat. Se formeaza gramajoare pe hartia de copt si se baga la foc mare in cuptor. Se lasa focul mare pana cand se umfla, apoi se reduce putin ( la mine de la treapa 8 la 6 ), si se lasa pana se usca bine de tot si se auresc.
Eu le-am umplut cu crema de vanilie si frisca, iar pentru glazurat am folosit o ciocolata milka, cam 80 ml frisca si 2 linguri ulei. Mi-a placut mult ca a ramas lucioasa si a doua zi.
asa aratau gogoselele
aici umplute si glazurate
iar aici de aproape
Am facut recent eclerele astea si pentru ca mi-au iesit foarte bune m-am gandit sa le pun, nu-i exclus sa foloseasca cuiva.
Reteta din " kiskegyed konyha ".
- 1/4 l apa
- 70 g unt
- 1 linguritazahar
- un varf de cutit sare
- 150 g faina
- 4 oua mari sau 5 daca-s mici
Apa, untul, zaharul si sarea se pun pe foc si se lasa sa se infierbante. Se adauga faina dintr-o data si la foc mic se amesteca. Se opareste aluatul, adica se lasa pe foc pana cand pe fundul cratitei se formeaza o pojghita alba. Se ia apoi de pe foc si se adauga un ou. Se incorporeaza. Se lasa apoi la racit si se adauga celelalte oua, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana cand cel precedent nu s-a incorporat. Se formeaza gramajoare pe hartia de copt si se baga la foc mare in cuptor. Se lasa focul mare pana cand se umfla, apoi se reduce putin ( la mine de la treapa 8 la 6 ), si se lasa pana se usca bine de tot si se auresc.
Eu le-am umplut cu crema de vanilie si frisca, iar pentru glazurat am folosit o ciocolata milka, cam 80 ml frisca si 2 linguri ulei. Mi-a placut mult ca a ramas lucioasa si a doua zi.
asa aratau gogoselele
aici umplute si glazurate
iar aici de aproape