vineri, 21 octombrie 2016

Brownie cu crema de cocos si branza



Foarte pe placul nostru au fost aceste brownies.Cu multa ciocolata si cocos, n-aveau cum sa nu fie.Copiii in schimb nu s-au inghesuit.Ei mai mult prajitura cu mere, cu branza, fursecuri, alea, alea.
Noi cei mari insa suntem mari fani si bounty, prajitura pe care ma tot pregatesc s-o incerc.
Reteta de acum de pe lecker.dehttp://www.lecker.de/schokoschnitten-mit-kokoscreme-und-granatapfelkernen-34985.html.



- 300 g ciocolata semiamaruie, eu pun cu 60% cacao

- 250 g unt

- 7 oua

- 1 pachetel zahar vanilat, eu pun o lingura mare plina de zahar vanilat facut de mine

- putina sare

- 450 g zahar

- 350 g faina

- 2 lingurite praf de copt, eu pun din ala luat de la DM fara nitriti

- 10 foi de gelatina

- 750 branza de vaci

- 400 g lapte de cocos

- 250 g frisca

- chipsuri de cocos si seminte de rodie pentru decorat

Untul si ciocolata rupta bucatele se pun pe baie de abur pana se topesc. Ouale se bat spuma cu zaharul vanilat, cu 300 g zahar ( eu am pus cam 200 g ) si cu sarea. Se omogenizeaza faina impreuna cu praful de copt. Ciocolata si untul topite se adauga la crema de oua si se amesteca. Se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se baga la cuptor. Se scoate prajitura si se raceste. In jurul prajiturii se pune un brau mai inalt facut din folie de aluminiu. Branza se amesteca cu zahar, dupa gust, cu laptele de cocos, si se amesteca. Se inmoaie gelatina, se topeste pe baie de abur si se adauga in crema de branza. Se pune putin la rece si se bate frisca. Cand crema incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. SE pune crema peste prajitura si se baga la frigider ca sa se intareasca. Se orneaza cu chipsuri de cocos si cu seminte de rodie.

aici pozele















vineri, 7 octombrie 2016

Tort Praga



Seamana foarte mult cu tortul Brigadeiro, iar asta din urma mie mi-a placut mai mult. E foarte bun si asta, dar dintre cele doua, Brigadeiro mi-a placut mai mult.
Adoram dulce de leche asa ca tot ce are de-a face cu el, e pe gustul nostru.
Reteta de aici.

pentru blat

- 6 albusuri

- 6 galbenusuri

-150 g zahar

- 115 g faina, eu am pus cam 130 g

- 25 g cacao, eu am pus 40 g

- 40 g unt topit

pentru crema

- 1 galbenus, eu nu am pus

- 1+1 lingura apa, eu  u am pus

- 120 g lapte condensat dulce, eu am pus 370 g adica o cutie intreaga

- 200 g unt la temperatura camerei

- 10 g acaco

pentru decor

- 3 linguri gem de caise

- 100 ml frisca

- 100 g ciocolata

Se bat galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar pana se albesc. Separat se bat albusurile cu restul de zahar si cu putina sare. Faina si cacaoa se omogenizeaza si se aadauga la galbenusuri. Se pun cu grija si albusurile, alternand cu untul topit. O lingura de albusuri, apoi putin unt topit. Tot asa pana se incorporeaza totul.
Pentru crema eu am folosit dulce de leche. Am pus o cutie de lapte condensat dulce intr-un vas cu apa, astfel incat apa sa acopere cutia, si am lasat la foc mijlociu cam 2 ore jumate. Tot timpul se verifica, astfel incat cutia sa fie acoperita cu apa. Eu nu am mai folosit oual, am amestecat dulcele de leche cu untul moale si cu cacaoa.
Se taie blatul in trei pe orizontala si  se umple cu crema. Se imbraca tortul in gemul topit cu putina apa. Apoi se glazureaza si se orneaza dupa gust. Pentru glazurat se incalzeste frisca si se topeste in ea ciocolata.

si asa arata gata






si felia