luni, 28 ianuarie 2013

Tarta Principelui Puckler



Impropriu spus, intrucat a Principelui Puckler este inghetata. Inghetata in trei culori, vanilie, ciocolata si fructe, capsuni/zmeura. Apoi a aparut tortul Principelui Puckler, un blat maro si trei creme, asa cum am spus la inghetata. Iar ca o derivata e tarta, care ne-a placut foarte, foarte tare.
Reteta din " secretele bucatariei ".

pentru blat

- 200 g faina

- 150 g unt rece din frigider

- 50 g zahar

- un varf de cutit sare

- un galbenus de ou

pentru creme

- 600 g branza de vaci

- 500 g mascarpone

- 5 oua

- zahar dupa gust

- 3 linguri bune amidon

- 200 g capsuni pasate

- 200 g ciocolata, eu am pus 100 g cu lapte, 100 g amaruie

- miezul de la o pastaie de vanilie, eu nu am pus

Pentru blat se amesteca faina cu untul taiat cubulete, cu zaharul, sarea si galbenusul. Se intinde foaie si se pune in tava tapetata cu unt si faina. Se baga tava cu aluatul la frigider, pana cand se prepara umplutura.
Pentru umplutura se amesteca 500 g branza de vaci cu mascarpone, cu zahar dupa gust, cu amidon, si cu cele 4 galbenusuri. Se imparte crema in trei.Intr-o parte se adauga capsunile pasate, in a doua se adauga ciocolata topita, iar in ultima restul de branza de vaci si ultimul galbenus. In crema galbena se pune si miezul pastaii de vanilie.  Se bat spuma albusurile si se impart in trei, adaugandu-se in cele trei creme. Se scoate aluatul din frigider, se presara putin pesmet si se pun cele trei creme. Se baga la cuptor si se lasa pana se coace.


ingredientele pentru aluat



aluatul in tava gata de bagat la frigider


cele trei creme, eu le-am facut separat dar e mai bine sa se faca deodata si apoi sa se imparta


in prima parte am adaugat capsunile pasate, eu le-am pasat cu furculita, dar e mai bine cu blenderul


asa arata crema


in a doua am adaugat ciocolata topita


cam asa arata


iar in ultima parte am pus branza ramasa si un galbenus


asa arata crema de vanilie


aluatul scos din frigider presarat cu pesmet


pusa crema vanilie



apoi cea de capsuni


apoi cea de ciocolata


eu nu am adaugat in creme albusurile batute desi ar fi fost mai bine daca le adaugam, se intindeau mai usor cremele, iar la felie s-ar fi vazut mai frumos

 se baga la cuptor pana se aureste blatul,iar cremele se incheaga

aici tarta gata coapta


felia


si sectiunea




vineri, 4 ianuarie 2013

Cornulete fragede ( reteta copilariei )




Asa a denumit-o Monica, prietena mea de forum. Ca sa fiu sincera ale copilariei mele nu sunt, pentru ca Lucica si nici altcineva din familie nu le facea, dar sunt ale vremurilor de acum, adica eu acum le-am incercat si pot sa spun ca-s minunate. Le-am facut cu 2-3 zile inainte de Craciun, dar n-a ramas niciunul. Poate pentru Craciunul viitor, daca am sa fac altele.
Acum mi-am adus aminte ca m-am mai intalnit uneori cu ele, dar erau cu rahat, iar eu la rahat zic pas. Cu gem insa imi plac la nebunie. Mai ales cu gem de la Alynusa. Multumesc Alynusa. 
Monica, multumesc de reteta, sunt foarte bune.

- 200 g untura, eu am pus unt dar cu siguranta le voi reface si cu untura

- 200 g smantana

- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

- o lingura otet, eu am pus vin alb

- faina aprox. 450 g

- putina sare, asta e de la mine

- cam 50 g zahar, asta e tot de la mine

Se pune intr-un castron untul moale si smantana, se adauga bicarbonatul stins cu vin, putina sare, zaharul si faina, atata cat sa rezulte un aluat nelipicios. Se inveleste aluatul in folie si se baga la frigider pntru 1 ora. Se scoate, se imparte in mai multe bucati si se intind cercuri care se impart in triunghiuri. Se pot umple cu nuca macinata, rahat, gem etc. Se coc la foc mediu pana devin aurii. Se pudreaza cu zahar praf.






si sectiune